Dva Amerikanca na lutriji dobili 636 miliona dolara

lutrija-mega-milion

Dva srećnika će podeliti sinoć izvučeni džekpot američke lutrije „Mega milions“ u iznosu od 636 miliona dolara, što je druga po veličini nagrada u istoriji lutrije u SAD, saopštili su danas zvaničnici „Mega milionsa“.

Jedan dobitni tiket je prodat u San Hozeu u saveznoj državi Kalifornija, izjavio je portparol „Kalifornijske lutrije“ Aleks Traverso, dok je drugi dobitnik iz DŽordžije, ali je direktorka „Mega milionsa“ Pola Oto jutros izjavila da ne zna u kom gradu te savezne države je tiket prodat, prenela je agencija AP.

Dobitnici džekpota od 636 miliona dolara će dobiti po 318 miliona dolara ukoliko pristanu na isplatu u više godišnjih rate, dok će, ako se odluče da im nagrada bude isplaćena odmah, dobiti po 170 miliona dolara.

Oto je navela da su za ovonedeljno izvlačenje prodate srećke u ukupnom iznosu od 336 miliona dolara, dok su u „Mega milionsu“ predviđali brojku od 319 miliona dolara.

Zbog tako velike prodaje, džekpot bi na kraju mogao da iznosi i više od najavljenih 636 miliona, odnosno mogao bi da poraste na oko 645 miliona dolara, rekla je Pola Oto, dodavši da će konačni iznos džekpota biti poznat popodne.

DŽekpot je počeo da raste 4. oktobra, budući da od tada pa u sledeća 22 nedeljna izvlačenja nije bilo dobitnika. U tom periodu su u SAD prodate srećke u vrednosti od jedne milijarde dolara.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO