Džematlije Hadži Šućove i Hadži Eminine Džamije, protestuju zbog smene Imama na BAJRAM – foto

Nema ni mesec dana kako su meštani novopazarskog naselja Hadžet (Iskra) dobili džamiju koju su uvakufili Hadži Šućo i hadži Emina a već su po pisanju administratora stranice nastali problemi. Naime radi se o protestima građana koji su nezadovoljni smenom imama ove džamije a kako nam je ispričao jedan od meštana radi se o nasilnoj smeni Imama iz Plava Nedžada Mećjahića i dovođenju dugog.

hadzi sucova dzamija

Naš izvor kaže da su “naoružana lica obezbeđenja došla i zauzela džamiju te postavila novog imama koji dolazi klanja, pušta ezan ali građani neće ući unutra jer naoružana lica (obezbeđenje) stoje  ispred božije kuće”. On dalje dodaje da nije bilo nikakvih razloga za smenu starog imama, a kao razlog navodi se to što je “VEHABIJA”.

gradjani protest2

Kako je ustvrdio naš izvor ” jedan od sinova Vakifa smenio je imama i doveo drugoga na mesto građani su juče protestovali jer vakif nije konsultovao džamijski odbor iako je morao i fotografije govore o tome”.

Hadži Šućova i Hadži Eminina džamija otvorena je pre mesec dana, funkcioniše u sklopu Mešihata Islamske Zajednice u Srbiji a imama je postavio Mešihat a smenio ga jedan od vakifa ovog zdanja zbog toga što je provehabijski orjentisan.

gradjani prottest

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO