Ekskluzivno – Dubravka Stojanović o seriji Ravna Gora – Vređaju Bošnjake u Srbiji, svađaju nas sa regionom! Otvorena i stranica Ukinite seriju Ravna Gora!

Stojanovićeva je kazala da se ovim činom rehabilitacije ponovo otvaraju pitanja ratnih zločina i ponovo se kopaju rovovi u Srbiji prema svim onima koji su bili njihove žrtve pre svega od samih Srba, dalje se kopaju prema Bošnjacima u Srbiji (stvaramo dodatan problem u Sandžaku kao da nam je malo tih problema) i stvaramo problem sa svim susednim narodima zato što su svi narodi bili žrtve četničkih klanja odmah preko puta drine, u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.

duca

 
“Mi tim gestom (emitovanja serije) ne samo da pravimo opasan problem Srbiji nego ponovo otvaramo problem ka svim susedima” zaključila je Stojanović.
Ona je čitala određene instrukcije Draže Mihajlovića Đorđu Lašiću i Pavlu Đurišiću u Crnoj Gori ona je navela da čita instrukcije koje su izdate u Decembru 1941.godine.
Lična instukcija Draže Mihajlovića je sledeća:
Ciljevi naših (četničkih odreda) jesu:

Borba za slobodu celokupnog našeg naroda. Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj Veliku Srbiju ETNIČKI ČISTU u granicama Srbije, Crne Gore, Bosne, Srema, Banata i Bačke. Ona je navela između ostalog da su se čentici zalagali za teritorije Bugarske pa čak i Skadra!

Sa Komunistima i Partizanima ne može biti nikakve saradnje Postupak: Sa arnautima Muslimanima i Ustašama prema njihovim zaslugama prema nama i našem življu iste treba prepustiti narodnom sudu navodi se u pismu Mihajlovića Đurišiću koje je čitala Stojanovićeva.

U Februaru 1943 izveštaj Pavla Đurišića koji je lično pisan Draži Mihajloviću on javlja da je uspešno sproveo i kazao:

“Sva muslimanska sela u sva tri sreza su potpuno spaljena, tako da ni jedan njihov dom nije ostao čitav, sva njihova imovina je spaljena osim stoke, žita i sena (koje su poneli sa sobom). Za vreme operacije se postupilo potpunom uništavanju Muslimanskog življa bez obzira na pol i starost!!!”
Stojanovićeva je navela da su to samo dva dokumenta i da sada ne stoje činjenice da “Draža nije znao šta se dešava ili da nije mogao da kontroliše Đurišićeve četničke snage”.

Kontraveznu seriju o četnicima “Ravna Gora” radio je producent Radoš Bajić a ona se emituje na državnoj televiziji RTS. Svi ćute po ovom pitanju još se niko nije oglašavao.

Ukinite seriju Ravna Gora

Na fejsbuku se juče pojavila i stranica kojom se poziva na bojkot serije RAVNA GORA

LINK

izvor: Sandžakhaber.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO