Elfić sa ambasadorom OSCE-a

Novi Pazar – Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić susreo se jučer, 20.01.2014. godine sa Ambasadorom Peter Burkhardom u prostorijama OSCE-a u Beogradu.Tokom susreta razgovaralo se o trenutnoj situaciji u zemlji i mogućim prijevremenimparlamentarnim izborima u martu ove godine kaže se u saopštenju za javnost BDZ.

ELFICH

Elfić je tokom sastanka istakao da je sadašnja vlada započela mnoge važne državne projekte i da sa te strane nije dobro u ovom momentu ići na izbore. Međutim, ukoliko do njih dođe BDZ će sa svojim koalicionim partnerima stranaka nacionalnih manjina biti spremana za izlazak na izbore ne isključujući mogućnost saradnje i sa velikim partijama na republičkom nivou.

Takođe tokom sastanka govorilo se i o trenutnoj političkoj situaciji u Sandžaku sa posebnim osvrtom na započetu implementaciju bosanskog jezika u sandzačkim školama.

Predsjednik je iznio stav da se od svog osnivanja BDZ zalaže za obrazovanje na bosanskom jeziku, ali da metod kojem se pristupilo je neprijvatljiv i da su za to odgovorni i tehnički saziv Nacionalnog vijeća kao i Ministarstvo obrazovanja, te da su lošim pristupom u potpunosti obesmislili tako važan projekat.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO