Elfić – Zašto se netransparentno govori o nacrtu zakona o manjinama

Novi Pazar – Dana, 10. decembra 2013. godine nastavljena je šesta sjednica Drugog redovnog zasjedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini. Predsednik BDZ i narodni poslanik Emir Elfić ovom prilikom upitao je nadležne organe zašto javna rasprava o nacrtu zakona nacionalnih manjina nije transparentnija.

emir elfić
emir elfić

On je rekao da nacrt zakona više tretira tehnička i proceduralna pitanja od nadležnosti nacionalnih saveta. On je kazao da će govoriti o sadržaju kada nacrt dođe u skupštinu.
“Ono što ja želim da pitam sada jeste, zašto se na ovakav način pristupilo pripremama za promenu pomenutog zakona, jer se zakon samo pojavio na sajtu bez iakakvih obaveštenja. A ubeđen sam da je interesovanje za ovaj zakon veliko kod pripadnika manjina. Pitam zašto je ovako kratko vreme trajanja javne rasprave?” kazao je Elfić.
On je upitao i zašto zainteresovane strane nisu transparentije obaveštene, kao i zašto javna rasprava nije održana javno a takođe je upitao zašto parlamentarne manjinske stranke nisu obaveštene o nacrtu ovog zakona.

http://youtu.be/f-kdCXDnxKU

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO