Erdogan zaplakao slušajući pismo El-Biltecija poginuloj kćerki

Premijer Recep Tayyip Erdogan nije mogao sakriti suze dok je slušao oproštajno pismo koje je jedan od lidera Muslimanske braće, Muhammed el-Bilteci, napisao svojoj kćerki Esmi.

foto.trt
foto.trt

Premijer Recep Tayyip Erdogan, tokom gostovanja u jednom televizijskom programu, nije mogao da sakrije suze dok je slušao pismo koje je Muhammed El Bilteci napisao poginuloj kćerki.

“Doživio sam slične stvari. Kući sam dolazio kasno u noć. Jedne večeri, moja kćerka je na vrata od naše sobe postavila cjeduljicu, u kojoj je kazala: ‘Jednu noć odvoji i za nas’. Nisam imao vremena za izdvojiti. Naravno, zbog užurbanog rada, kući bih dolazio oko 01.00-02.00 sata noću. Djeca bi tada već spavala. U pismu koje je el-Biltaci napisao Esmi, u tim riječima, kao da sam vidio svoju djecu”.

“Svakako, postati šehid je nešto drugo. Esma nije uživala u životu, pohrlila je ka tom položaju. Vjerujem da će taj stav, stav njenog oca, biti pouka za mnoge zemlje u islamskom svijetu. Pouka i primjer za našu omladinu. Da će nam biti uzor za odnos između oca i djeteta. Sada ne govorim kao premijer, ove riječi izgovaram kao obični građanin Tayyip”,  rekao je premijer Erdogan.

Podsjetimo, jedan od lidera Muslimanske braće Muhammed el-Bilteci napisao je oproštajno pismo svojoj kćerki Esmi koja je, pogođena hicem iz snajpera, ubijena tokom demonstracija na trgu Rabiatul Adeviyye.

http://youtu.be/BjtvteXo1b4

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO