Evropska fudbalska groznica trese Novi Pazar!

Zahuktali Pazarci u subotu odlaze u goste ivanjičkom Javoru Matis, praćeni navijačkim konvojom od deset autobusa, trener Zoran Njeguš deli zajednički san sa vatrenim klupskim fanovima, ali je svestan da do izlaska na međunarodnu scenu predstoji mukotrpan put.

Tri pobede na tri poslednje prvenstvene utakmice (Sloboda, OFK Beograd i Vojvodina), pozicionirale su fudbalere Novog Pazara na četvrto mesto tabele i izazvale euforiju među novopazarskim ljubiteljima fudbala. Podatak da na subotnji megdan Javor Matisu, kreće konvoj od deset autobusa sa navijačima kluba iz grada na obalama Jošanice, najslikovitije govori o svemu.

A pred početak prolećnjeg dela šampionata, ni najveći optimisti nisu predviđali ovakvu bodovnu žetvu ekipe koju s klupe u velikom stilu predvodi Zoran Njeguš.
”U prvih pet kola imali smo zaista težak raspored. Prvo smo ugostili uvek šampionski nastrojen tim Partizana i uspeli smo da im adekvatno ispariramo. Usledio je duel sa Radom, ekipom koja se istini za volju, bori za opstanak, ali se ispostavilo kako je to neki sasvim drugi kolektiv u odnosu na onaj od jesenas. Na kraju smo doživeli nesrećan poraz u samom finišu susreta, ali smo iz njega izvukli prave pouke i potom ušli u pobedničku seriju”, podseća Njeguš u razgovoru za MOZZART Sport.

Na redu je novi izazov za vas i vaše izabranike i to protiv Javora koga ste trenirali s dosta uspeha. Očekujete li da vas pred početak meča ivanjička publika pozdravi aplauzom?
”Veoma poštujem Javor i mogu sve najlepše da kažem za objektivne i korektne ivanjičke navijače, kao i za klupske čelnike, gospodu Lazovića, Pandurevića i Sekulića. Iz tog razloga, očekujem da će me Ivanjičani sportski pozdraviti”.

Da li na stadion kraj Moravice idete po nova tri boda?
”Po prirodi sam optimista i naravno da na svakom meču priželjkujem trijumf moje ekipe, tako da se po tom pitanju ni ovoga puta neće ništa promeniti”.

Imate li na raspolaganju sve igrače?
”Jedino neću moći da računam na Obrovca”.

To je igrač koji je doneo pobedu na Staroj Karaburmi. Ko će sad da zatrese mrežu?
”Imamo mi i neke druge Obrovce u timu… A-ha-ha”.

U kojoj meri sve glasnije priče vaših simpatizera o mogućnosti izlaska na evropsku scenu, opterećuju vas i vaše igrače?
”Razumem navijače i njihov san koji uostalom, zajednički delimo. Mi svoj posao radimo najbolje što možemo u ovom trenutku, a sad, da li će to biti dovoljno za osvajanje tog trećeg mesta, videćemo. Uglavnom, dug je put do Evrope i to iz prostog razloga što je prvenstvo veoma izjednačeno i jer ima više kandidata za osvajanje trećeg mesta. Isto tako, na drugom delu tabele, predstoji i veoma neizvesna borba za opstanak u ligi”, zaključio je Zoran Njeguš.

mozzarstsport.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO