FAP: Odložena isplata prve od četiri zaostale plate

Radnicima Fabrike automobila u Priboju (FAP) danas iz tehničkih razloga nije isplaćena jedna od ukupno četiri i po zarade koliko im se duguje, rečeno je u tom preduzeću.

br />
20131105-200609.jpgq

– Fond za razvoj danas treba da donese odgovarajuće odluke koje će omogućiti da se za dan-dva isplati jedna zarada za radnike FAP-a i da se overe zdravstvene knjižice, prema odluci koju je Vlada donela krajem prošle nedelje – rekao je zamenik predsednika štrajkačkog odbora i predsednik Asocijacije nezavisnih sindikata FAP-a

Po njegovim rečima, radnici su uvažili razloge zbog kojih je pomeran rok isplate zarade. Oni su od juče na radnim mestima i uglavnom su zaokupljeni popisima imovine koji su organizovani ove godine nešto ranije nego inače.

Očekuje se da će u petak, 8. novembra, u Priboju biti održan prvi sastanak radne grupe, u kojoj su predstavnici Vlade, Mercedesa i FAP-a, koja treba da napravi ostvarljiv plan pronalaženja strateškog partnera za najveće preduzeće u tom delu Srbije.

Radnici FAP-a su prošle nedelje bili u generalnom štrajku i tri dana držali u blokadi barsku prugu i regionalni put prema granici sa BiH. Saobraćajnice su deblokirane na zahtev prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je potom stigao u FAP i sa poslovodstvom i štrajkačima postigao dogovor o prekidu obustave rada.

Izvor: Beta<

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO