Filmski svet Harija Potera u novoj trilogiji

Magični Hogvorts, vesela i čarolija puna Dijagon aleja ponovo će se naći na filmu, jer je književnica Džoan K. Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, krajem marta pristala da radi na novoj filmskoj trilogiji koja će biti smeštena u vreme pre Poterovog rođenja.

“Kada sam rekla da će zahvaljujući njemu ‘Fantastične zveri’ postati stvarnost, nisam to govorila zarad promocije, već zato što je to istina. Imali smo jednu zajedničku večeru, potom smo razgovarali telefonom i onda sam ja iz fioke izvukla nešto za šta sam do sada mislila da će samo ostati kao uspomena mojoj deci”, kazala je Džoan K. Rouling u razgovoru za “Njujork tajms”.

Osoba o kojoj Roulingova govori je Kevin Cuhijara, jedan od čelnika filmskog giganta Vorner bros, a ono što je izvukla iz fioke zapravo su njene beleške nastale tokom rada na knjigama o Hariju Poteru. Još preciznije, to su nacrti nastali prilikom rada na enciklopedijskom izdanju “Magizoologija fantastičnih zveri” (Fantastic Beasts Magizoology), koje je književnica objavila 2001. godine kako bi sakupila novac poklonjen u dobrotvorne svrhe.

Tako će studio Vorner bros i Džoan K. Rouoling sarađivaće na filmskoj trilogiji zasnovanoj na “Fantastičnim zverima” (Fatnastic Beast), prenosi “Gardijan”.

U pitanju će, kako je najavljeno, biti filmovi epskih razmera, čija će se radnja odvijati sedamdesetak godina pre rođenja Harija Potera.

Naime, udžbenik “Čudesne zveri i gde ih naći”, jedan je od udžbenika koji se koriste na Hogvortsu, školi za čarobnjake. Roulingova je o toj knjizi pisala još u prvom delu serijala o Poteru i tada je ulogu autora knjige dodelila Njutu Skamanderu, “slavnom magizoologu”.

Upravo će Skamander biti glavni junak novih filmova, a Roulingova priznaje da ju je u nove avanture hrabro gurnuo Kevin Cuhijara.

“Kada je on uzeo stvar u svoje ruke, doneo je novu energiju. On je veoma draga i brižna osoba”, kazala je Roulingova. Još ne postoje zvanične informacije o rediteljima, kao ni o datumu snimanja ili potencijalnim glumcima.

Serijal osam filmova o Hariju Poteru važi za najuspešniju filmsku franšizu u istoriji kinematografije, koja je širom sveta zaradila više od 7,7 milijardi dolara.

sandzakhaber / Izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO