Formiranje Vlade Srbije Ugljanin i dalje nije tema pregovora

Novi Pazar – Lider SNS i budući premijer Aleksandar Vučić održao je juče sednicu predsedništva ove partije. On je novinarima kazao da će razgovarati sa SPS. NDS i SVM. Međutim ni on a ni drugi zvaničnici SNS nisu spomenuli da li će razgovarati sa SDA Sulejmana Ugljanina koji se otvoreno nudio.
Lider naprednjaka najavio je da će međustranačke razgovore o formiranju vladajuće koalicije započeti u ponedeljak sa Ištvanom Pastorom, liderom SVM, dok će u utorak razgovarati sa Ivicom Dačićem:
“Tokom nedelje pozvaću na dijalog i predstavnike NDS, što ne znači da ćemo praviti koaliciju. Želim da pričamo o budućnosti Srbije sa svima, osim sa onima koji su unapred rekli da ne žele razgovor nego su najavljivali „ukrajinski scenario“ – ogradio se Vučić misleći na DS.
Budući mandatar je najavio da će, posle tog kruga konsultacija, konačnu reč o savezima doneti Glavni odbor njegove stranke.
” Već 16. ili 17. aprila biće konstituisana Skupština. A najobimniji i najsadržajniji ekspoze do sada izneću pred parlamentom 24. ili 25. aprila, posle čega će biti formirana Vlada sa najviše 19 članova. Sigurno je da će u njoj biti i vanstranačkih eksperata”.
Potpredsednik Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je danas da unutar SNS-a nije bilo konkretnih razgovora o budućem koalicinom partneru te stranke s kojim bi se formirala nova vlada.
On je dodao da će SNS prvo razgovarati sa Savezom vojvođanskih Mađara, kao i sa koalicijom SPS-PUPS-JS.
“Videćemo kako gledaju na naš program, da li su spremni da zasuču rukave i da na poptuno drugačiji i nov način radimo na ostvarenju tog programa”, rekao je Selaković.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je  dan nakon izbora u Novom Pazaru da je zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatom te da očekuje poziv od Vučića i u ovoj Vladi.

“S obzirom na velike rezultate koje smo ostvarili na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji i to sa veoma malim i jeftinim, ali sposobnim timom, sa punim pravom očekujem da nas Vučić pozove”, rekao je Ugljanin.

On je dodao i da je SDA Sandžaka, kao bošnjačka manjinska strana, prethodnoj vladi dala demokratski legitimitet i da i oni dele zasluge za uspehe koje je ona postigla.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO