Goranci oštro demantuju Ugljanina

Jedina lista s kojom je GIG razgovarao o izborima je ona koju vodi Vučić

BEOGRAD – Idu s Vučićem.
Građanska inicijativa Goranaca (GIG) demantovala je da je postigla dogovor o zajedničkom izbornom nastupu sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina.

– Jedina stranka, odnosno lista, s kojom je Građanska inicijativa Goranaca razgovarala o izborima je ona koju vodi lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić – navodi se u saopštenju.

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je juče ranije da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranaca prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne liste koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se s predsednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

U saopštenju se navodi da su predsednici ovih partija prihvatili ideju predsednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO