Hašimbegović – Efikasniji budžet za 2014 godinu

Novi Pazar – Prijepolje – Sednica SO Prijepolje zakazana je za 24. Decembar a jedna od tačaka je predlog i usvajanje budžeta opštine za 2014.godine.Predlogom budžeta za kapitalne investicije planirano je nešto više od 155 miliona dinara a za poljoprivredu 41 milion dok je za zapošljavanje predviđeno 30 miliona dinara što je za 36 odsto više nego u prethodnoj godini.

hasimbegovic

Predlog budžeta je predstavljen odbornicima u odnosu na planirana sredstva za 2013 godinu očekivani prihod manji je za 6 odsto.

Emir Hašimbegović presdednik opštine Prijepolje pojašnjava da je razlog za to smanjenje poreza na zarade što direktno utiče dohodovnu stranu budžeta opštine.
“Mi nemamo mogućnosti povećanja prihoda ni po jednom drugom osnovu, i ta stavka se morala uvrstiti i naznačiti kako bi realno planirali troškove budžeta”.
Hašimbegović je najavio striktnu kontrolu trošenja sredstava i dodaje da se to odnosi na korisnike budžeta i na investicije koje planiraju raditi.
“Da bi se planirale raditi investicije, one moraju imati određene dozvole, saglasnosti a ne samo želja da se nešto uradi. I pored ovakvih planiranih sredstava i načina trošenja vršićemo kontrolu trošenja da ono što se planira stvarno bude i izvedeno a to su stvari koje su planirane da budu urađene. Nadamo se da ćemo uspeti da iz republičke kase povučemo dodatna sredstva” istakao je Hašimbegović.
On je kazao da će novina biti i u vođenju budžeta u mesnim zajednicama jer će se direktno kontrolisati i evidentirati izgrađene objetke na pravi način
“Mi ćemo uvesti red pri investicijama i na kraju kada izgradite objekat biće sa kompletnom dokumentacijom”
Predlogom budžeta za kapitalne investicije planirano je nešto više od 155 miliona dinara a za poljoprivredu 41 milion dok je za zapošljavanje predviđeno 30 miliona dinara što je za 36 odsto više nego u prethodnoj godini.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO