INCIDENT U TEHERANU // Nakon razgovora sa Obamom, Rohanija gađali cipelama

Nakon razgovora sa Obamom, Rohanija gađali cipelama

 

Per-Mathias Hogmo (53) imenovan je novim izbornikom norveške reprezentacije, a na toj će dužnosti zamijeniti Egila Olsena, objavio je Norveški nogometni savez (NFF).
 Hogmo je potpisao ugovor na četiri godine, ali on može biti raskinut ukoliko Norveška ne izbori plasman na EURPO koji će se 2016. godine održati u Francuskoj.
  Dužnost izbornika Hogmo će preuzeti po završetku aktualnog švedskog prvenstva jer trenutačno obnaša dužnost trenera Djurgardena.

 

Iranskog predsjednika Hassana Rohanija je po povratku iz New Yorka u Teheranu dočekala grupa od stotinjak studenata koji su protestirali protiv njegovog nastupa na 68. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN), kao i činjenice da je sinoć telefonom razgovarao sa američkim predsjednikom Barackom Obamom, javlja iranska novinska agencija Mehr, prenosi dopisnik Anadolu Agency (AA) iz Teherana.

 

U vijesti agencije Mehr, koja je bliska iranskoj opoziciji, navodi se da su demonstranti Rohanija dočekali na teheranskom aerodromu. Uz povike „Smrt Americi“, u jednom trenutku su blokirali njegov službeni automobil.

 

Jedan demonstrant je cipelom gađao vozilo u kojem je bio Rohani, što se na Istoku smatra velikom uvredom.

 

Podsjećamo da su američki i iranski predsjednici Obama i Rohani sinoć telefonom razgovarali o intenziviranju napora ka iznalaženju rješenja za sporni iranski nacionalni nuklearni program. Riječ je o prvom direktnom razgovoru predsjednika dvije zemlje još od 1979. godine.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO