Intenziviranje postojećih i uspostavljanje novih oblika saradnje Novog Pazara sa Pendikom

delegacija_pendika_06.09.2013_05

„Novi Pazar je bratski grad u kome žive srdačni ljudi, spremni da učine sve kako bik musafirima u tom gradu bilo ugodno, lepše nego bilo gde drugde“, istakli su prilikom susreta sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem, pomoćnici predsednika opštine Pendik, Irfan Mert i Atila Ipek.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović podsetio je javnost da je grad, zahvaljujući bratskim odnosima sa opštinom Pendik, realizovao niz bitnih projekata. „Upravo je turska opština Pendik pomogla završetak sportske dvorane na rekreacionom centru. Naši današnji gosti su vrlo odgovorni ljudi, zaduženi za resor investicija i izgradnje , odnosno kulture. Uskoro ćemo imati konkretne rezultate današnjeg konstruktivnog razgovora. Hvala im na do sada ukazanoj podršci i siguran sam da ćemo još puno vađnih, po građane značajnih stvari realizovati“, rekao je Mahmutović po završetku sastanka.

delegacija_pendika_06.09.2013_01

Irfan Mert, čije su resorno zaduženje infrastruktura i investicije na nivou opštine Pendik, nije krio oduševljanje posetom Novom Pazaru „ i svime onime što je imao priliku da vidi“.

„Prvi put sam u poseti bratskom gradu Novom Pazaru koji neodoljivo poseća na naše gradove u Anadoliji. Predivno je boraviti među vama, u kraju za koji smo pre dvadesetak godina jedva znali da postoji, a gde žive ljudi sa kojima delimo zajedničke vrednosti. Oduševljen sam prirodom, bogatstvima koja imate a koja treba da iskoristite“, istakao je Mert.

Tokom susreta najavljena je intenzivnija saradnja na planu međusobnog promovisanja dveju kultura.

delegacija_pendika_06.09.2013_04

„Puno smo putovali ali nigde nismo primljeni kao ovde. Dosadašnja saradnja na kulturnim manifestacijama, koja je izuzetno plodna, nastaviće se na obostrano zadovoljstvo. Opština Pendik poznata je po festivalima i kulturnim manifestacijama, čijem organizovanju pridaje veliku važnost. Siguran sam da ćemo se u periodu koji predstoji još češće viđati i u to ime ponovo izražavam zadovoljstvo na izuzetno srdačnom prijemu“, rekao je Atila Ipek, koji je tokom boravka u Novom Pazaru posetio Turski kulturni centar i najavio sve izvesnije gostovanje velikog turskog umetnika Sami Ozera u našem gradu. Ozer, koji svojom muzikom oduševljava ljude širom sveta, trebalo bi uskoro da se predstavi i novopazarskoj publici.

delegacija_pendika_06.09.2013_06

Gosti su gradonačelniku Novog Pazara dr Mehu Mahmutoviću uručili simbolične poklone suvenire – mini čilime sa grbom grada, proizvode ručne radinosti nastale u radionici u Pendiku, koja je prema rečima gostiju osnovana uz podšku udruženja Bosna – Sandžak“. Sastanku gradonačelnika sa gostima iz Turske pristvovali su član Gradskog veća grada Novog Pazara, Seadetin Mujezinović i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju.

delegacija_pendika_06.09.2013_07

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO