Iskopano izgubljeno blago Stevea Jobsa

iskopano-izgubljeno-blago-stevea-jobsa

Ekipa National Geographica je iskopala vremensku kapsulu koju su preminuli direktor kompanije Apple, legendarni Steve Jobs i njegovi prijatelji zakopali prije 30 godina.
Vremenska kapsula je zakopana s namjerom da bude izvađena nakon 20 godina, a pošto je zaboravljena tačna lokacija na kojoj se nalazi, iskopana je deset godina kasnije od planiranog.
Međutim, vremenska kapsula, čije je mjesto zaboravljeno s godinama, na određeno vrijeme je poremetila plan. Vremensku kapsulu Stevea Jobsa pronašla je ekipa koja je snimala emisiju “Diggers”, koja se emituje na National Geographic-u. Kapsula se vidi na nedavno snimljenim fotografijama…
Snimatelji programa “Diggers” nakon 30 godina sasvim su slučajno pronašli kapsulu.
Jobs, koji je tada imao 28 godina, u vremensku kapsulu koju je sa svojim prijateljima zakopao na dubini od četiri metra ispod površine zemlje s namjerom da se iskopa poslije 20 godina, stavio je nove izume, razne predmete i pivo u limenkama.
Prvo su napravljena dva otvora, a zatim je vremenska kapsula izvađena pomoću radne mašine. U njoj su pronađene vizit kartice, fotografije, jedna video kaseta i šest piva Balantine u limenci. Piva su u vremenskoj kapsuli ostavljena kao nagrada za tim koji bude iskopao kapsulu.
Jedna od najzanimljivijih stvari je prvi miš koji je pušten u prodaju, a kojeg je Jobs nazvao po imenu njegove kćerke –  ‘Lisa Mouse’ .
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO