Jašarević želi otkriti ko mu je dao oružje!

Mevlid Jašarević spreman je Tužilaštvu BiH otkriti ko mu je dao oružje koje je koristio prilikom terorističkog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, a kako bi dobio smanjenje kazne, saznaje “Dnevni avaz” od dobro obaviještenog izvora. 

Jasarevic
Mevlid Jašarević navodno se povjerio da mu je naoružanje dao njegov otac Izet Jašarević, koji živi u Češkoj.

Pljačkaški pohodi

To priznanje, prema našim informacijama, Mevlid je spreman ponuditi i Tužilaštvu BiH, odnosno postupajućem tužiocu Dubravku Čampari, u zamjenu za blaže postupanje prema njemu u nastavku procesa.

Prema pouzdanim informacijama našeg lista, Mevlid iza rešetaka prepričava da mu je oružje, snajper, dvije automatske puške, nekoliko bombi kašikara i 700 metaka, dao otac kako bi namirio dug od oko 20.000 eura, iz vremena dok se Mevlid bavio pljačkaškim pohodima po Evropi.

Kako mu duži period nije vraćao novac, nešto prije 28. oktobra 2011., kada je Mevlid Jašarević izveo napad na zgradu Ambasade, Izet je sinu ponudio oružje, koje je ovaj prihvatio kako bi barem na taj način u izvjesnoj mjeri “sravnili račune”.

Do ovakvog obrata situacije u jednom od najpoznatijih sudskih postupaka u poratnoj historiji BiH došlo je jer je, kako kaže naš izvor, Mevlidu Jašareviću “dosadilo da šuti i trpi”, odnosno štiti oca, koji se trenutno nalazi u Češkoj, a koji navodno i sam ima podeblji dosje.

Definitivna odluka 

Da „ocinka“ oca definitivno je odlučio nakon što je Izet Jašarević verbalno napao svoju snahu, Mevlidovu nevjenčanu suprugu Mirelu Demirović. Komentar o novonastaloj situaciji jučer smo zatražili i od Senada Dupovca, Mevlidovog advokata. On je, međutim, ustvrdio da ne zna za takve namjere svog branjenika. Komentar smo namjeravali zatražiti i od tužioca Čampare, ali on, kao ni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, nisu odgovorili na naše pozive.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO