Jkp Čistoća postavila 60. novih Kontejnera u Novom Pazaru

U centru Novog Pazara danas je postavljeno 60. novih kontejnera u JKP Čistoća kazali su da će i stari a sada već zamijenjeni kontejneri nakon popravke biti postavljeni na periferiji grada gde trenutno ima manjka kontejnera i posuda za odlaganje smeća.

kontejneri
kontejneri

Direktor JKP Čistoća Hivzo Škrijelj izjavio je danas da su sredstva koja su uložena u kupovinu novih otpadnih jedinica 2.miliona dinara te da je ovo preduzeće uspelo samo da obezbedi ta sredstva. Škrijelj dodaje da će akcija koja je pokrenuta biti gotova u Decembru kada će se postaviti i plastični kontejneri za PET (plastičnu) ambalažu i papir u svim osnovnim i srednjim školama.

direktor Hivzo Škrijelj
direktor Hivzo Škrijelj

“Nadam se da ćemo uz tu akciju uspeti da se približimo mlađim sugrađanima i da ih polako ali sigurno uvedemo u sistem reciklaže, gde će se od prvog razrade osnovne deca učiti da odvajaju otpad i da imaju drugačiji dojam prema zaštiti životne sredine”.
Na teritoriji Novog Pazara trenutno ima oko 400 kontejnera a sve češće se kradu delovi sa ovih otpadnih jedinica. Škrijelj je apelovao na građane da sačuvaju kontejnere kako bi se produžio njihov rok trajanja i grad ostao čist.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO