Kačapor: Cilj izlaganja na sajmu privlačenje investicija

Novi Pazar -Regionalna agencija za razvoj Sandžaka SEDA učestvuje na sajmu Biznis baze i lokalne samouprave koji je održava u Beogradu. Direktor Samir Kačapor prilikom posete ministra za lokalnu samoupravu Igora Mirovića izjavio je danas “da je privlačenje stranih investitora glavni cilj učešća na ovom sajmu”.

ministar mirović i kačapor
ministar mirović i kačapor

Kačapor je kazao da je Novi Pazar grad koji se nalazi u jugozapadnoj Srbiji. “To je grad koji je poznat po džinsu, tekstilnoj ali i obućarskoj industriji. Grad koji ima i razvijenu drvoprerađivačku industriju. Grad Novi Pazar karakteriše činjenica da je na tromeđi i ima mogućnosti trgovine ka Crnoj Gori i Bosni” rekao je Kaćapor.

 

Samir Kačapor
Samir Kačapor

Direktor SEDA-e je dodao da im je stalo da Sjenica, Novi Pazar i Tutin prezentuju na ovom sajmu i da pokušaju da privrednicima iz ove regije pronađu dobre partnere. Kako iz zemlje tako i iz inostranstva sa kojima bi  privrednici mogli da realizuju projekte.

“SEDA je i ove godine na sajmu biznis baze i lokalne samouprave. Kao što znate ovo je 12 međunarodni sajam i SEDA ove godine pokušava da predstavi na najbolji način opštine Tutin Novi Pazar i Sjenica. SEDA pokriva sve tri opštine i čini sve kako bi dobili što kvalitetnije projekte. Kako bi se na kraju došlo do što većeg zapošljavanja mladih i ljudi kojima je potreban posao”.

 

Kačapor je zaključio da je SEDA tu i ove godine da bi stranim organizacijama predstavili čime se SEDA bavi i tražili podršku za naše projekte kako od starnih tako i domaćih investitora.
Objedinjeni sajmovi lokalnih samouprava i preduzetništva traju do 29. novembra, a predstaviće se mnogobrojna preduzeća različitih delatnosti, udruženja preduzetnika, klasteri, kao i više od 120 opština i gradova koji će prezentovati svoje privredne, kulturne, turističke i druge potencijale.

izvor:Sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO