Kavazović apeluje na starne u sporu u Sandžaku na uzdržanost

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini apelira na sve strane u Sandžaku da se suzdrže od proizvoljnih i netačnih izjava i javnih podmetanja. Reisu-l-ulema ovim putem poziva aktere ovih dešavanja u Sandžaku da se okrenu razgovorima u organima i ustanovama Islamske zajednice, te da na tragu zaključaka Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini pokušaju iznaći rješenja za nagomilane probleme muslimana Sandžaka.

Kavazović na potezu
Kavazović na potezu

Također, Reisu-l-ulema poziva sve muslimane, imame, hatibe i mualime, te muderise svih medresa i fakulteta da daju podršku Radnoj grupi Rijaseta IZ-e u BiH, a čiji je zadatak da provede temeljne razgovore o uspostavljanju jedinstva u Islamskoj zajednici u Srbiji, na osnovama Ustava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Reisu-l-ulema poziva sve strane da se uključe u te razgovore i da pomognu da se dođe do rješenja, a da pri tome vode računa da se čuva čast i obraz među braćom i sestrama. Popravljati stanje među muslimanima Sandžaka je obaveza svih nas, a istrajavanje na inatu i podjelama ne donosi nikakve koristi i u krajnjem je odstupanje od islamskih načela i suneta časnog Poslanika, a.s.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO