Ko će sa Smederevom u niži rang

fk novi pazar stadionNedelja raspleta u superligaškom karavanu. I dok je na vrhu sve poznato, na začelju totalna enigma. Pitanje je ko će već poodavno otpisanom Smederevu, praviti društvo u rang niže.

 Strepe: Novi Pazar, Kragujevčani i BSK.

Jasno je da svaka neizvesnost nestaje eventualnim porazom Borčana u duelu sa OFK Beogradom. Ukoliko dođe do podele bodova na Karaburmi BSK ostaje u ligi samo u slučaju da ili oba konkurenta izgube utakmice ili da ne dođe u ravan sa Novim Pazarom koji ima bolji međusobni skor. Pobedom protiv OFK Beograda plavo-beli bi morali da navijaju za kiks bar jednog od konkurenata.

Za razliku od njih Novi Pazar i Radnički 1923 drže situaciju u svojim rukama pred gostovanje Hajduku, odnosno Javoru. Pobede ih sigurno ostavljaju u ligi, a u slučaju da i jedni i drugi izgube ili remiziraju, a BSK slavi iz lige će ispasti kragujevački Radnički.

Kada su u pitanju međusobni dueli ove tri ekipe, u najtežoj situaciji je Radnički 1923. Oni imaju samo dva boda iz mečeva sa Novim Pazarom i BSK i ukoliko se dogodi da sva tri tima imaju isti broj bodova nakon 30. kola, što takođe nije isključeno, u niži rang se sele Kragujevčani. Dakle, pred nama je paklenih 90 minuta, u nedelju popodne. Kulminacija borbe za opstanak dostiže tačku ključanja. U fokusu su su tri stadiona. Na Karaburmi, gde se stastaju OFK Beograd i BSK, u Kuli, gde Hajduk dočekuje Novi Pazar  i u Ivanjici, gde će Javor ugostiti Radnički 1923.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO