Ko vodi našu Islamsku Zajednicu?!

muamer-zukorlic

Muamer Zukorlić je često u svojim izjavama, na svojim mitinzima, tv gostovanjima, prozivao čelnike gradske uprave u Novom Pazaru, kako zapošljavaju svoju rodbinu, kako zapošljavaju nestručna lica, a zapravo se samo služio onim “napad je najbolja odbrana” kako bi skrenuo pažnju s toga što zapravo on radi. Deluje malo licemerno, zar ne? On, kao vernik i neko ko dobro poznaje Islam, treba da se vodi onom starom “prvo sredi svoju avliju, pa tek onda gledaj u tudju”. 

Zašto ovo pričamo? Pa pogledajte ko je zapošljen na rukovodećim mestima u IZ, a protiv kog se vodi hajka od srtane gore pomenutog.

Član 100.

Rukovodeće dužnosti u ustanovama Islamske zajednice povjeravaju se osobama koje uživaju ugled u svom džematu i ustanovi u kojoj rade, koje posjeduju odgovarajuće znanje i koje imaju organizacione sposobnosti.
Ustav IZ
Da li se ovo poštuje, presudite sami:
Direktor Medrese – Resad Plojovic,
Dekan Fakulteta – Almir Pramenkovic – zet Muamera Zukorlića,
Direktor Humanitarne organizacije – Mirsad Bećirovic – daidžić Muamera Zukorlića,
Glavni imam – Irfan Malić, zet Muamera Zukorlića,
Šef finansijske službe i računovodstva Mešihata i Univerziteta – Elma Zukorlić, suprua Muamera Zukorlića
Direktor izdavačke kuće – Malik Nurović – školski drug i blizak prijatelj Muamera Zukorlića,
Direktor i urednik Glasa islama – Sead Šaćirović, srednjoškolac sa hibridnom diplomom fakulteta o kojoj niko ništa ne zna, samo osvanuo kao profesor
Članovi Mešihata: Sead Šaćirović, Fahrudin Ćosović, Fadil Murati, Enes Svraka – svi sa srednjom islamskom spremom, stim da su dvojica od njih kasnije dobili diplome fakulteta.

A da li Sead Islamovic, Nedžad Hasanovic, Senad Halitović i mnogi drugi ljudi, magistri islamskih nauka, učeni ljudi to ne zaslužuju, a zaslužuju ovi spomenuti?

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO