Koliko je užasna “krokodil” droga ! NAPOMINJEMO: Slike i snimci su jako uznemirujućeg sadržaja (18+)

39

NAPOMINJEMO: Video i slike su uznemirujućeg sadržaja, ne preporučujemo za gledanje osobama sa slabim srcem.

Smrtonosna droga Krokodil stigla je u Evropu i hara u gradovima Nemačke, gde je izazvala užas čak i među policijskim službenicima, javlja Bild.

Dok su i druge droge opasne, Krokodil je nešto posebno jer već nakon prvog uzimanja izaziva užasne posledice po korisnika.

36

Napravljena od teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, ova droga je jeftinija od heroina, pa je zovu drogom za siromašne.

Policija naglašava kako neki korisnici ne izdrže ni prvo uzimanje droge, a u najboljem slučaju prežive koju godinu. Odvikavanje je izuzetno teško.

Droga je naziv dobila po ljuskavoj koži ovisnika, prvom stadijumu propadanja koje ih ubrzo košta i života. Dva sata opijenosti dugotrajni narkomani plaćaju truljenjem živog mesa, zelenjenjem kože, otkazivanjem jetre, gnojnim čirevima… Ukoliko požive, jedini spas predstavlja amputiranje obolelog tkiva.

38

Nemačka policija je uverena kako u Nemačku dolazi iz Rusije. Odlučeno je da neće goniti konzumente ukoliko oni ukažu na dilere.

– Samo ukoliko saznamo ko prodaje ovaj otrov, moći ćemo to i zaustaviti – tvrde u policiji.
U Rusiji je ova droga odnela na stotine života, a jednim od ključnih razloga smatra se i legalni status kodeina, koji je glavni sastojak droge. Dok se u Rusiji može jednostavno nabaviti, u Nemačkoj se dobija samo na recept, čime je otežano stvaranje Krokodila u toj državi.

37

Čak ni sigurna, strašna smrt ovisnicima često nije dovoljan razlog da obustave konzumaciju Krokodila. Naime, ova droga, koja se relativno lako pravi uz pomoć kućnih potrepština, smatra se nekoliko puta jačom od heroina.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Yfd_7jrnMk

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO