Kulturni centar potpisao Protokol o saradnji sa Domom omladine

U beogradskom Domu omladine juče je potpisan protokol o saradnji ove kulturne ustanove  i Kulturnog centra Novi Pazar, koji će kako su istakli čelni ljudi dve institucije, pružiti pravni okvir za realizaciju brojnih zajedničkih programskih akcija.

 Protokol su potpisali Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda, i Husein Memić, direktor Kulturnog centra Novi Pazar.

Uspostavljanje saradnje Doma omladine Beograda sa Kulturnim centrom Novog Pazara logičan je nastavak programskih aktivnosti koje Dom omladine ostvaruje sarađujući sa brojnim ustanovama kulture i umetnosti širom Srbije – rekao je prvi čovek ove kultne institucije kulture Marko Stojanović. On je rekao da je prošlo nepunih mesec dana od njegove posete Novom Pazaru, kada su i počeli dogovori o ozvaničenju saradnje sa tamošnjim kulturnim centrom.

– Ova saradnja ogledaće se u početku u razmeni programa, ali namera nam je i da organizujemo programe u koprodukciji, na radost mladih Beograda i Novog Pazara. Želja nam je da još više proširimo mrežu kulturnih institucija u Srbiji, koje će raditi zajedno i ulagati svoje znanje svojih zaposlenih, resurse i ideje u nove programe, i time obogatiti kulturne, umetničke i obrazovne sadržaje za mlade u čitavoj našoj zemlji. Takođe, zajedničkim projektima konkurisaćemo za sredstva kod državnih i privatnih fondova. Ovo je primer jednog mogućeg modela rada u kulturi, koji uprkos krizi može da daje rezultate, te da bude na korist omladini Srbije -, rekao je v.d. direktora Doma omladine Beograda.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić se zahvalio na toplom i izuzetnom dočeku koji su njemu i njegovim kolegama iz Novog Pazara priredili domaćini u Domu omladine Beograda i istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo da u ime kuće kojoj je direktor potpisuje protokol o saradnji sa , kako je rekao, najvažnijom omladinskom institucijom u Srbiji.

– Kulturni Centar Novi Pazar je prošle godine proslavio 50 godina rada, ove godine taj jubilej slavi Dom omladine Beograda. Obe naše institucije rade u korist i za dobrobit mladih Srbije, a zajedničkim snagama moći ćemo da uradimo mnogo više- , istakao je Memić.

Prvi rezultat saradnje dve kulturne ustanove predstavljen je sinoć pred publikom Doma omladine gde je izvedena i predstava „Neko je ubio Laru“ novopazarske omladinske trupe Joj, evo ih ovi. Ova predstava  poklon je novopazaraca beograđanima, u sklopu akcije „50 poklona za 50 godina“.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO