Liga Šampiona: Ronaldo i sudija pobedili Juventus. Bajern gazi sve redom. Ibrahimović zvezda večeri (video)

58

 

Ruski termin i ruska zima više su prijali fudbalerima Mančester sitija nego moskovskog CSKA, pošto su “građani” sa 2:1 osvojili ceo plen u duelu 3. kola Lige šampiona. Derbi je odigran u Madridu, a Real je slavio sa 2:1 i ostavio Juventus bez pobede. Blistali su igrači Bajerna pošto su demolirali Plzen sa 5:0, dok je Zlatan Ibrahimović imao svoj šou u trijumfu Pari Sen Žermena u deklasiranju Anderlehta istim rezultatom u Briselu.

1

Grupa A: Junajted autogolom sačuvao tri boda na “Old trafordu”, “poker” Bajera

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su na domaćem igralištu pobedu nad Real Sosjedadom autogolom koji je postignut već u drugom minutu susreta.

Junajted je posle 120 sekundi poveo na “Old Traford” nakon izgubljene lopte protivnika na levoj strani.

Uzeo je loptu Vejn Runi, napravio dar-mar u šesnaestercu Plzena i pogodio stativu, te se lopta odbila u Martineza koji nije mogao da se skloni, pa je autogolom krunisao Runijem slalom.

Niko nije ni slutio da više nijedan gol neće pasti na utakmici i da će tim iz Mančestera slaviti, a da nisu postigli pogodak. Srpski internacionalac Nemanja Vidić nije bio u protokolu za susret sa Sosjedadom, te ga je odmenio Fil Džons.

Igrači Bajera su u Leverkuzenu pokazali da je Šahtjor zna itekako da bude ranjiv pošto su “farmaceuti” sa 4:0 slavili na svom stadionu.

Đulijo Donati je u 22. minutu uputio solidan centaršut koji je na pravi način iskoristio Štefan Kisling i smestio loptu tik uz levu stativu ukrajinskog tima za prednost od 1:0.

Sačekali su igrači Bajera drugo poluvreme kako bi dokrajčili protivnika, te je kapiten Simon Rolfes iz penala u 50. minutu udvostručio, a zatim i Sidni Sem sedam minuta kasnije utrostručio vođstvo domaćina. “Ćetvorku” u mreži Šahtjora zaključio je još jednim pogotkom Kisling, pa Leverkuzen upisao u tri kola šest bodova.

2

Grupa B: Real maksimalan, Juve i dalje ne zna za slavlje, silna Galata
Derbi večeri odigran je u Madridu, ali je protekao u senci odluke sudije Manuela Grafea koji je u velikoj meri odlučio tok drugog poluvremena i pobednika.

Jeste Real na odmor otišao sa prednošću od 2:1, koliko je osvanulo na semaforu i na kraju, nije Konteu pomogla ni promena standardne 3-5-2 taktike, već je prvi put za 18 meseci zaigrao sa četvoricom u odbrani, ali je pitanje da li bi tako bilo da Juventus nije igrao drugi deo sa desetoricom.

Počelo je žestoko, jer su kraljevići poveli već u petom minutu. Kedira je sa desne strane pronašao Di Mariju, a on je izbacio celu odbranu Juventusa i uposlio Ronalda koji je lako izbegao Bufona i zatresao mrežu za 1:0.

Juve je prikazao bolju partiju nakon primljenog gola, pretio je najčešće preko Teveza, a do toliko željeno izjednačenje stiglo je u 23. minutu. Kaseres je centrirao sa desne strane, na drugoj stativi je Pogba glavom naterao Kasiljasa da izbaci loptu sa linije, ali je Ljorente bio na pravom mestu i pogodio metu.

Ipak, radost gostiju je trajala svega pet minuta pošto je Đorđo Kjelini napravio veliku glupost i rukama oborio Serhija Ramosa u svom kaznenom prostoru, pa je tako poklonio penal Realu. Odgovornost je preuzeo Ronaldo i pogodio gornji levi ugao za 2:1, pa je Bufon bio nemoćan iako ga je pročitao.

Tek što su se igrači vratili sa pauze, susret je u velikoj meri odlučen. Kjelini je postao tragičar, jer je zaradio direktan crveni karton pošto je blago zakačio po licu Ronalda koji je pao, što je sudiji Grafeu bilo dovoljno da italijanskog štopera pošalje na tuširanje. Brojčano slabija “stara dama” nije mogla da parira četi Karla Ančelotija, koja ima maksimalnih devet bodova, dok je Juve na svega dva posle tri kola.

3

Galatasaraj je pred svojim navijačima očitao lekciju Kopenhagenu i lako mu spakovao tri lopte u mrežu. Dance je u 10. minutu načeo Felipe Melo koji je glavom sproveo centaršut Nunkeua u mrežu, da bi turski tim sav posao završio u finišu prvog poluvremena.

Vesli Snajder je asistenciju Ebuea iz prve poslao u donji desni ugao za 2:0, da bi Didije Drogba ugasio i poslednju nadu gostima. Njemu je to bio 42. gol u Ligi šampiona i tako se izjednačio sa Alesandrom del Pjerom na osmom mestu večne liste strelaca.

Kopenhagen je samo uspeo da dva minuta pre kraja ublaži poraz preko Klaudemira.

4

Grupa C: Šou i maestralnog Ibre u Briselu, bod za “srpsku” Benfiku

Pari Sen Žermen je zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću, koji je postigao četiri gola, u Briselu demolirao Anderleht i “petardom” slavio sa 5:0.

Sve je počelo u 17. minutu kada je Gregori Van der Vil prošao po desnoj strani, pronašao Ibru koji je pogodio nezaštićenu domaće ekipe. Samo pet minuta kasnije preslikana akcija, isti fudbalaeri u ulogama, ali ulepšana završnica. Van der Vil je ponovo prošao po desnoj strani, dok je “Ibrakadabra” sačekao i petom efektno sproveo loptu za 2:0.

 Šou Šveđanina se nastavio u 36. minutu pošto je iskoristio odbitak štopera Anderlehta Kojatea i neverovatnom raketom, skoro pa, pocepao mrežu protivnika sa 30-ak metara za het-trik.

Goleada se nastavila u 52. minutu kada je Mbemba kardinalno pogrešio i bukvalno predao loptu Matuidiju koji je pronašao Edinsona Kavanija, a Uruguvajac samo lagano sproveo loptu iza leđa golmana Kaminskog. Ibrahimović je izgleda bio ljut što nije bio u centru pažnje, pa se u 62. minutu odlučio da ponovo stupi na scenu, jer je pronašao put ponovo do šesnaesterca protivnika i pogodi levi ugao za “petardu” tima i četvrti njegov gol.

Zlatan je treći fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je na gostovanju servirao “poker” protivniku pošto su pre njega to uradili Andrej Ševčenko i Bafetimbi Gomis. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović zamenjen je u 72. minutu pošto nije uspeo da napravi zapaženiji učinak, dok je u istom minutu Luka Milivojević ušao i odigrao meč do kraja.

Olimpijakos je u Lisabonu vodio protiv Benfike, ali je domaćin sedam minuta pre kraja izjednačio postavio konačnih 1:1.

U 29. minutu gosti su upotpunosti otvorili odbranu Benfike koja nije mogla da pohvata rastrčane igrače Olimpijakosa, te je Mitroglu poslao loptu za do Domingeza koji je sjajno Garaja, a onda laganom egzekucijom doneo vođstvo.

Ipak, Oskar Kardozo je još jednom pokazao da je sjajan napadač i veoma bitan igrač za “zlatne orlove”, pošto je u 84. minutu golom ostavio bod na “La Lušu”.

Član reprezentacije Srbije u dresu Benfike Nemanja Matić odigrao je svih 90. minuta, dok je Filip Đuričić ceo meč odgledao sa klupe.

5

Grupa D: Petarda razigranog Bajerna, Sitiju prijala ruska zima

U uvodnim trenucima meča po izuzetno lošem terenu Himkija, gde je CSKA bio domaćin, Siti je imao dosta prostora i stvorio je dve vrlo dobre prilike. Prvo je Jaja Ture ostao usamljen na drugoj stativi posle kornera sa leve strane, ali nije uspeo da zahvati loptu.

Bolju igru građani nisu uspeli da krunišu, iako su u 30. minutu imali još jednu dobru šansu. Kolarov, koji je bio zadužen da čuva kolegu iz reprezentacije Zorana Tošića, je otišao u napad i sa leve strane je po zemlji ubacio loptu u kazneni prostor, pronašao Negreda koji je iz prve šutirao, ali pravo u Akinfejeva.

I pored blede partije, domaćim tim je uspeo da povede, pa se na isteku pola sata igre zakuvalo na terenu. CSKA je poveo u 32. minutu kada je Honda glavom spustio loptu pred šesnaesterac gostiju, Tošić je pobegao reprezentativnom saigraču Nastasiću, uleteo između njega i Zabalete i lepo lobovoa istrčalog Harta.

6

Ipak, prednost “armejaca” je trajala vrlo kratko, jer je Siti izjednačio samo dva minuta kasnije. David Silva je centrirao sa leve strane a Ignaševič loše intervenisao i bukvalno umirio loptu na petercu, što je kaznio Aguero i smestio loptu u mrežu.

Potpuni preokret u režiji argentinskog napadača usledio je tri minuta pre kraja prvog poluvremena. Negredo je sa desne strane prebacio celu odbranu rivala, a Aguero glavom matirao Akinfejeva.

Moskvljani su silno želeli izjednačenje, ali je pokušaj Dumbije glavom u 53. minutu ukrotio prisebni Hart, dok su remiju najbliži bili u samom finišu. Prvo je Musa fantastičnim udarcem sa distance zatresao mrežu, ali je gol opravdano poništen, jer mu je prethodio faul nad Jajom Tureom, pa je samo izmamio uzdahe sa tribina.

Isti slika viđena je u trećem minutu nadoknade kada je Honda ostao sam na desnoj strani, lepo se namestio i gađao bliži ugao, ali je Hart sjajnom intervencijom sačuvao pobedu svom timu.

Fudbaleri Bajerna su bili apsolutni favoriti protiv Plzena, a svoju dominaciju su pokazivali od početka do kraja, mleli su rivala bez milosti o čemu možda najbolje svedoče brojke.

Puleni Pepa Gvardiole su uputili 34 udarca ka golu, od toga 21 u gol, postigli pet pogodaka, dok je Manuel Nojer propisno dosađivao, jer je češki tim susret završio bez šuta ka golu.

Riberi je načeo protivnika sa penala u 25. minutu, da bi Alaba udvostručio prednost u 37, a rapsodija Bavaraca je usledila u nastavku. Činilo se da mogu da daju gol kad hoće, pa je Riberi imao svoj šou – “zalomio” je dvojicu čuvara na ivici šesnaesterca i onda sjajno, vrhom kopačke bocnuo loptu i poslao je u mrežu za 3:0.

Odavno je sve jasno na Alijanc areni, što nije omelo Švajnštajgera da najavi “petardu” za koju se u Minhenu pobrinuo rezervista Gece u sudijskoj nadoknadi vremena.

 

Liga šampiona, 3. kolo:

Grupa A:
Bajer – Šahtjor 4:0 (1:0)

(Kisling 22,72, Rolfes 50pen, Sem 57)
Mančester junajted – Real Sosijedad 1:0 (1:0)

(Injigo Martinez 2 a.g.)
Grupa B:
Real – Juventus 2:1 (2:1)
(Ronaldo 4, 29pen – Ljorente 22)

Galatasaraj – Kopenhagen 3:1 (3:0)

(Melo 10, Snajder 38, Drogba 45+1 – Klaudemir 88)
Grupa C:
Anderleht – PSŽ 0:5 (0:3)

(Ibrahimović 17,22,36,62, Kavani 52)
Benfika – Olimpijakos 1:1 (0:1)

(Kardozo 84 – Domingez 29)
Grupa D:
CSKA Moskva – Mančester siti 1:2 (1:2)

(Tošić 32 – Aguero 34, 42)
Bajern Minhen – Plzen 5:0 (2:0)

(Riberi 25pen,61, Alaba 37, Švajnštajger 64, Gece 90)
Grupa E:
Steaua – Bazel 1:1 (0:0)
(Tatu 88 – Diaz 48)
Šalke – Čelsi 0:3 (0:1)
(Tores 5, 69, Azar 87)
Tabela: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.
Grupa F:
Arsenal – Borusija Dortmund 1:2 (1:1)
(Žiru 41 – Mkitarijan 16, Levandovski 82)
Olimpik Marsej – Napoli 1:2 (0:1)
(Ajev 86 – Kaljehon 42, Zapata 67)
Tabela: Borusija 6, Arsenal 6, Napoli 6, Marsej 0.
Grupa G:
Porto – Zenit 0:1 (0:0)
(Keržakov 86)
Austrija Beč – Atletiko Madrid 0:3 (0:2)
(Raul Garsija 7, Košta 20,53)
Tabela: Atletiko 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.
Grupa H:
Seltik – Ajaks 2:1 (1:0)
(Forest 45, Kajal 54 – Šene 90+4)
Milan – Barselona 1:1 (1:1)
(Robinjo 9 – Mesi 23)
Tabela: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

 

Izvor: Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO