Ljajić I Bozdag o ulaganju u Sandžak

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić koji se danas u Beogradu sastao sa zamenikom premijera Republike Turske Bekirom Bozdagom  izrazio je nadu da će Turska podržati izgradnju infrastrukturnih objekata u Sandžaku, pre svega magistralnih puteva Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar-Sjenica, koji su od izuzetnog značaja za ekonomsko jačanje sandžačke regije.

Ljajić je takođe dodao da će prolazak autoputa kroz Sandžak biti snažan podsticaj privrednog razvoja i da će u znatnoj meri olakšati dolazak stranih investitora u sandžačke opštine.

Ljajić je sa  Bozdagom razgovarao i o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje i mogućnostima za dolazak novih turskih investicija u našu zemlju.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izrazio je nadu da će Turska podržati izgradnju infrastrukturnih objekata u Sandžaku, pre svega magistralnih puteva Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar-Sjenica, koji su od izuzetnog značaja za ekonomsko jačanje sandžačke regije.

Ljajić je istakao i da su finansijska sredstva iz turskih fondova dobrodošla u realizaciji projekta izgradnje autoputa Beograd – Južni Jadran, koji će jednim delom prolaziti kroz Sandžak. On je dodao da će prolazak pomenutog autoputa kroz Sandžak biti snažan podsticaj privrednog razvoja i da će u znatnoj meri olakšati dolazak stranih investitora u sandžačke opštine.

Ljajić i Bozdag su se saglasili i da su potencijali za robnu razmenu između dve zemlje dva do tri puta veći nego što je to sada slučaj i naglasili da bi otvaranje predstavništva neke od velikih turskih banaka u Srbiji doprinelo da se ta situacija popravi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO