Ljajić – Želim da Novi Pazar bude ponovo centar tekstilne industrije

Novi Pazar – Treći međunarodni sajam Balkan Tekstile otvoren je danas u Novom Pazaru u prisustvu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, ambasadora turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja, gradonačelnika Novog Pazara i predstavnika turskih firmi sajam će trajati pet dana.
Potpresdednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da želi da Novi Pazar bude ponovo tekstilni centar Srbije a za to ima potencijala te da treba da se više radi na ulaganju u nove tehnologije.
“Ja želim da Pazar bude ponovo tekstilni centar srbije i želim da tekstilnu indust vratimo tamo gde joj je mesto. Nikada više se neće ponoviti ivratiti stara vremena ali na na ovim osnovama može Pazar to da postane jer ima kvalitetnu radnu snagu, koja je obučena ali i tradiciju u protekliih 20 i nešto godina. Mi moramo da ulažemo u nove tehnilogei i sve vratimo na stare staze. Moramo da sprečimo ilegalnu trgovinu koliko samo kineske robe ulazi a toj robi nema ni traga ni glasa” rekao je Ljajić.
On je pozvao predstavnike turskih firmi da otvore fabrike u Novom Pazaru i kazao da Vlada želi da im da podsticaj da to urade.
Drago mi je što je sa nama vlasnik kompanije Džinsi koji je otvorio veliki pogon u leskovcu u subotu otvara i pokreće izgradnju još jednog pogona i da ćemo završiti da on dođe ovde i počne proizvodnju u Pazaru”.
Ljajić je zaključio da Turska u Srbiji ima ambasadora koji želi poboljšanje odnosa između dve zemlje i da se takva šansa ne sme propustiti.
Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj kazao je da je turska uvek želela dobru saradnju sa Srbijom a da su najvažnija saradnja ekonomija i privreda
“Danas su izlagači iz turske došli da bi imali bolju saradnju sa vama. Mi želimo da budete most saradnje sa Turskom ekonomijom i spajate tursku Sandžak i Srbiju, Ja kao vaš prijatelj i prdstavnik Turske želim da Novi pazar bude jedan evropski i sandžački Novi Pazar
Bozaj je poručio svim onima koji se pitaju zašto nema većih investicija i ulaganja iz Turske da će njih biti a da oni koji ulažu gledaju tri segmenta a to su sigurnost, finansije i mesto gde ulažu.
Mi se nadamo da će gospodin Ljajić doprineti da dođu Turski privrednici i više ulože u Sandžak. Kada bvudemo to uičinili onda će turske banke pomoći a znam da imamo i želimo vašu podršku” rekao je Bozaj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO