Lokalna samouprava pozvala meštane Selakovca da ne nasedaju na političke podvale

zgrada gradske uprave
zgrada gradske uprave

Gradska uprava Novog Pazara izražava zabrinutost zbog zloupotrebe građana naselja Selakovac, koji su podstaknuti političkom propagandom blokirali danas od 14 sati magistralni put ka Sjenici i Tutinu.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je posebno simptomatično to što se protesti radikalizuju sada, kada je rešenje vodosnabdevanja na vidiku konačnom realizacijom projekta izgranje buster stanice.

“Jasno je da upravo oni koji su naš grad i doveli do ovakvog stanja sada pokušavaju da, bez imalo srama, prikupe neki jeftin politički poen na problemima koje su sami izazvali. Imajući razumevanja za teškoće koje ljudi imaju, ovakav vid protesta je u najmanju ruku neodgovoran, jer blokada magistralnog puta ne rešava ništa, već samo stvara nove problem”, navodi se u ovom saopštenju.

Iz lokalne samouprave navode da će nadležni u novopazarskoj policiji snositi odgovornost, jer su odobrili ovakav vid protesta, bez obzira na uredbu Vlade Srbije o zabrani blokada značajnih saobraćajnica.

“Godinama unazad smo vrlo transparentno i otvoreno govorili o rešenju, a ne problemu, vodosnabdevanja, posebno o izgradnji buster stanice. Građani su bili upoznati sa svim fazama izgradnje, donatorima koji su omogućili ovaj projekat, problemima na koje smo nailazili, al i sa opstrukcijama koje su nam stvarali. Sada sa ponosom možemo da kažemo da smo sve probleme rešili i da je buster stanica izgrađena, a Novi Pazar će njenim puštanjem u pogon dobiti kvalitetnije vodosnabdevanje”, navodi se u saopštenju Gradske uprave Novog Pazara.

Oni pozivaju građane naselja Selakovac na suzdržanost i da ne nasedaju na političke podvale, već da se informišu iz prve ruke o faktičkom stajnu, da pogledaju od kada i zbog čega imaju problem vodosnabdevanja, kao i kako će se taj problem rešiti.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO