Mahmutović: Fudbalski klub će biti otkrovenje sezone

20130804_171817

 

Blagodareći dogovoru sa Kuljanima, u fudbalskom Novom Pazaru opet raste raspoloženje. Sudeći po reakcijama sa Gradskog stadiona, razloga za optimizam ima dosta,iaoko vreme nije saveznik plavo- belima.

 Gradonačelnik i predsednik Skupštine kluba, dr Meho Mahmutović je istakao da su Pazarci  ozbiljniji u svakom smislu, te da će biti pravo otkrovenje sezone:

„Nakon nedavnih kompletnih promena u Upravi, verujemo da sa novoizabranim ljudima, stižu i bolji rezultati. Fuzijom sa Hajdukom smo dosta pojačani, a uz novu Upravu, stručni štab i naravno fudbalere, smatramo da će naši navijači, kojih na treningu bude po 2000, a na utakmicama i po 10 hiljada, imati šta da vide.Nadam se da sa novom energijom,dolaze i bolji rezultati. Smatram da je kombinacija sa Kuljanima dobitna i na stručnom štabu je da sastavi dobar tim, od igrača koji su došli iz Hajduka, uz naše snage. Od njih očekujemo maksimalno zalaganje, jer je Novi Pazar sportski grad, koji želi dobre rezultate. Naravno, grad će nastaviti da pomaže funkcionisanje kluba, a verujem da će se i što više sponzora i privrednika uključiti „ , kazao je Mahmutović.

 

 

On je govoreći o finansijskoj situaciji u klubu istakao:

„Mi smo jedan od retkih superligaša, gde je glavni i jedini „ veliki „ sponzor grad. Na sreću, sem lokalnih privrednika, pojavio se i „Telekom“, prošle godine, međutim, sve su to bila sredstva, dovoljna da se na nek i način preživi. Za ozbiljnije rezultate u ovom rangu takmičenja, potreban je jači i ozbiljniji sponzor. Od ove godine to je „Kompanija Dragolovčanin“, očekujemo da i sa njima obavimo razgovor. Želja nam je da nastavimo saradnju i sa gospodinom Zoranom Osmajićem, koji je na pravi i profesionalan način vodio Hajduk iz Kule. Grad Novi Pazar i Zoran Osmajić, verujem da bi to bila dobitna kombinacija, možda i za izlazak na evro-scenu“, rekao je Mahmutović.

20130803_181759

„Novoustoličeni kormilar“, Milan Milanović jedino je skeptičan po pitanju vremena:

„Malo nezgodno je preuzeti ekipu sedam dana pre početka prvenstva, međutim igrači su ti u koje ja polažem nadu. Smatram da imamo dosta dobar potencijal, možemo da napravimo dobar miks od fudbalera koji su došli iz Kule, uz ove koji su već ovde. Verujem u uspešnu sezonu“.

Do nedavno na klupi, sada u fotelji Sportskog direktora,Nebojša- Uške Vučićević je pred novim izazovomo i smatra da se stvari odvijaju „u minut do 12“:

„Uz velike napore Gradonačelnika i ljudi koji vole fudbal u Novom Pazaru, napravljen je pravi i jedini logični potez. Smatram da nas je i Bog pogledao i da u predstojećem šampionatu nećemo biti „topovska hrana“. Dolaskom trenera Milanovića i igrača Hajduka, napravili smo dobru celinu, sastavljenu od 22-23 kvalitetna fudbalera, koja će, kako vreme bude odmicalo ići ka sredini tabele. Već smo napravili neke konkretne poteze, angažovanjem nekih igrača. Već je sve dogovoreno sa još jednim čuvarom mreže,a u planu je i dovođenje još jednog štopera“, referisao je Vučićević.

Jedan iz „Kolonije Kuljana“ kraj Jošanice, iskusni, Dejan Rusmir, nije krio zadovoljstvo boravkom u novoj sredini:

„Gašenje Hajduka je za sve nas bio izuzetno veliki šok za sve nas i stvarno je bilo teško naći novi klub za tako kratko vreme. Na svu sreću, napravljen je ovaj „fudbalski projekat“ u Novom Pazaru i ono što sigurno mogu da obećam jeste da ćemo igrati borbeno i napadački. Daćemo sve od sebe, samo bih zamolio za malo strpljenja. Nova ekipa, malo vremena do starta prvenstva, ali uz podršku svih, posebno navijača, ne sumnjam da će sve biti onako kako priželjkujemo“.

Admir Kecap i dalje ostaje veran matičnom klubu. Njegovi kvaliteti su oduvek bili na ceni kod navijača. Svestan je i on da je ovo novi početak:

„Čeka nas, bar po meni, paklenih pet uvodnih mečeva. Protiv Partizana, na premijeri, nemamo šta da izgubimo, a možemo puno da dobijemo. Iako je ekipa maltene, nova, nadam se da ćemo uz momke iz Kule, koji su nesumnjivo kvalitetni, biti celina koja će znati da suprostavi svakom rivalu“.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO