Mahmutović – Školska uprava Novog Pazara i Ministarstvo prosvete blokiraju puštanje u rad novih škola

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je izjavio danas na konferenciji za novinare da je lokalna samouprava uradila sve što se od nje tražilo i loptu prebacio u dvorište Školske uprave Novog Pazara i Ministarstva prosvete koje je optužio da “blokiraju puštanje u rad ovih škola”

meho_mahmutovic

“Lokalna samouprava je obezbedila pare, završila infrastrukturne radove i sredila dokumentaciju, ali te škole stoje i neko pokušava da sabotira njihovo otvaranje. Očigledno nekom nije u interesu da se te škole otvore, da se rasterete postojeće, i na kraju, zaposle novi ljudi”, rekao je Mahmutović.

On je istakao i da lokalna samouprava ne vrši zapošljavanje radnika u školama, niti je zadužena za nabavku inventara za O.Š. Meša Selimović, već je to u nadležnosti Ministarstva prosvete koje taj posao još uvek nije odradilo.

Nešto ranije danas načelnik školske uprave Mensur Memić izjavio je da škole “neće početi da rade 2. septembra”

mece
Mensur Memić

On je Sto plus radiju rekao da gradu preko potrebne osnovne škole još nemaju upotrebne dozvole i ostalu prateću dokumentaciju za umrežavanje.

“Osnovna škola ‘Meša Selimović’ nema ni klupe niti drugi školski inventar, a nisu urađeni ni sanitarni čvorovi, pa je nezamislivo da ova škola od ponedeljka primi 600 učenika. Osnovna škola ‘Ćamil Sijarić’ je, zahvaljujući donaciji Turske agencije za razvoj, opremljena, ali zbog nemara lokalne samouprave još nema odgovarajuće dozvole”, izjavio je Memić.

On je dodao da ministar prosvete daje saglasnost za početak rada škola, ali tek onda kada dobije svu neophodnu dokumentaciju.

Memić je ocenio i da su male šanse da se to desi do ponedeljka, a da Zakonom o sistemu obrazovanja nije moguće da škola bude otvorena i primi učenike kasnije tokom školske godine.

Mensur Memić postao je ponat široj javnosti u Srbiji kada je dok je obavljao funkciju upravnika zatvora u Novom Pazaru i kada je zatvornike vodio da izgrađuju njegovu vikendicu na ribarićkom jezeru.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO