Mišković ponovo u policiji

Miroslav Mišković i još devet osoba terete se da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona eura.

miskovic-miroslav-epa_2_0

Miroslav Mišković u svojstvu građanina daje izjavu policiji o navodnim vezama svojih firmi sa firmama Darka Šarića, saznaje beogradski B92.

Mišković je na poziv policije stigao u PU Novi Beograd u četvrtak oko 10 sati, gdje daje izjavu.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko, vlasnik kompanije “Nibens” Milo Đurašković i još osmero osoba terete se da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona eura.

Optužbe za malverzacije
On nikada nije komentarisao medijske navode da ima poslovne veze s Darkom Šarićem, čovjekom u koga tužilaštva više zemalja upiru prstom kao u jednog od najvećih narko-bosova.

O tim navodnim vezama je 2010. godine za B92 govorio Stanko Subotić, koji je u emisiji “Između redova” povodom afera koje su se otvarale rekao da se “zna da su braća Šarić prijatelji Marka Miškovića, sina vlasnika Delte”.

Krajem prošle godine, “Novi magazin” je objavio svoja saznanja da policija “pokušava da dokaže da su Miškovićeve kompanije, a pre svega one iza kojih je stajao Marko Mišković, imale poslovne odnose sa Šarićevim klanom”.

Vlasnik Delta Holdinga i njegov sin ranije su optuženi za malverzacije sa putarskim preduzećima, trenutno se brane sa slobode, a nedavno je održano pripremno ročište u tom slučaju.

Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv Miroslava i Marka Miškovića i još devet lica, a vlasnik Delte pušten je 23. jula iz pritvora u kom je proveo više od sedam mjeseci, nakon što je njegova kompanija uplatila kauciju od 12 miliona eura u dinarskoj protuvrijednosti.

Njemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mjesecu policiji.

Izvor: balkans.aljazeera.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO