“Moj odbornik” za transparentniji rad loklanih skupština

Novi Pazar – Web portal „Moj odbornik” i istoimena mobilna aplikacija je mehanizam za direktnu, dvosmernu komunikaciju između građana i njihovih izabranih predstavnika u lokalnim parlamentima.

Ovaj projekat se bavi problemom izostanka komunikacije i bilo kakve vrste uključenja građana u procese donošenja odluka u lokalnim zajednicama. Fokus je na problemu nedostatka informacija kod građana i neprepoznavanja prave “adrese” kome bi građani trebali da se obrate kada naiđu na na neki problem ili imaju predlog za unapređenje svoje sredine.

Glavni cilj projekta je unapređenje komunikacije između građana i predstavnika lokalne vlasti, kroz jačanje uloge građana kao pojedinaca u procesu donošenja odluka. Novi Pazar, u kome je prezentovan projekat, deo je istig od januara meseca 2013. godine, uz Tutin, Sjenicu, Priboj I Novu Varoš, ali I dvadesetak drugih opština I gradova širom Srbije. Realiztor projekta “Moj odbornik”, OCD Proaktiv je da u narednom periodu pokrije sve gradove i opštine u Srbiji, odnosno svih 168 lokalnih samouprava. Projekat se realizuje uz podršku OEBS-a.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO