Načelnik policije pretio kolegama jer su ga zaustavili zbog brze vožnje

0559007.73

– Ma sad ću da pozovem patrolu da vas pohapsi, znate li vi ko sam ja?! – tim rečima pretio je nedavno Zorana Smajić, načelnik Policijske uprave Sremske Mitrovice kolegama iz saobraćajne policije koji su ga u “presretaču” zaustavili zbog prebrze vožnje, objavio je Blic.

Protiv Smajića će, kako saznaje “Blic”, biti podnete krivična i prekršajna prijava zbog ometanja službenih lica, bežanja sa mesta uviđaja i odbijanja alko-testa, i on će najverovatnije do kraja nedelje biti smenjen.

Smajića su u službenoj “škodi” u petak uveče oko 21.45 sati u Šidu zbog čudne vožnje primetili saobraćajni policajci. U momentu kada je prolazeći kroz naseljeno mesto dostigao brzinu od 58 kilometara na sat, Smajić je zaustavljen. Policajci u presretaču u tom momentu nisu znali ko je za volanom.

Smajić je policajcima dao službenu legitimaciju i saobraćajnu dozvolu, ali je odbio da im na uvid da ličnu kartu i vozačku dozvolu, kao i da se podvrgne alko-testu. Zatim je počeo svađu u kojoj je policajcima čak pretio da će ih pohapsiti. Desetak minuta kasnije on se vratio do svog vozila, seo za volan i pod punim gasom počeo da beži.

Policajci iz presretača odmah su se dali u poteru za njim, usput obaveštavajući komandu saobraćajne policije o incidentu. Smajićevo vozilo već se kretalo 110 kilometara na sat da bi u trećoj ulici stao ispred svoje kuće.

Na tom mestu ubrzo se pojavio i pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, ali je Smajić i dalje odbijao da pokaže tražena dokumenta i uradi alko-test, “učeći” policajce kako da o njegovom postupku napišu službenu belešku.

izvor: trojka.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO