Najtopliji dan leta

Pred nama je najtopliji dan leta s temperaturom i do 40 stepeni. Na gradskom asfaltu biće i više. Takve vrućine retko kome prijaju, a naročit oprez preporučuje se radnicima na otvorenom, starijima, hroničnim bolesnicima.

U Beogradu se danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje da će najviša temperatura vazduha iznositi oko 40 stepeni, a veoma toplo vreme očekuje se i u drugim delovima Srbije sa temperaturom koja će iznositi od 36 do 40 stepeni. Prema rečima meteorologa danas će biti najtopliji dan leta.

vrucine-4

Vrućine retko kome prijaju, a naročit oprez preporučuje se radnicima na otvorenom, starijima, hroničnim bolesnicima.

Načelnica smene u Hitnoj pomoći Valentina Andrejić savetuje građanima da izbegavaju boravak na suncu u najtoplijem delu dana, da se adekvatno oblače i piju dovoljno tečnosti.

Posebno se hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana.

Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO