Naoružavaju ga – Kusturica će dobiti arsenal oružja za snimanje filma

Povodom informacije da su Oružane snage BiH (OSBiH) aresenal oružja dale na raspolaganje Emiru Kusturici za potrebe snimanja njegovog filma “Na mliječnom putu”, iz Ministarstva odbrane BiH nam je potvrđeno da je producentska kuća iz Trebinja poslala zahtjev ovoj instituciji, u kojem su tražili da im se odobri određena količina vojnog naoružanja.

emirkusturica

Nadalje, iz Ministarstva ističu da je to ustaljena procedura i da su neki rekviziti već korišteni u filmu “U zemlji krvi i meda” Anđeline Đoli, te da je u zahtjevu, između ostalog, obrazloženo da tematika filma nema nacionalni predznak. 

Nezvanično nam je potvrđeno i to da je procedura u toku i da nema prepreka za odobrenje zahtjeva.

Međutim, zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić tvrdi za “Dnevni avaz” da je prvobitna odluka stavljena van snage zbog određenih nedostataka te da ide u dalju proceduru.

– Odluka je bila nedovoljno definirana. Naime, njome nije tačno precizirano ko će u slučaju da se oružje ošteti ili zagubi platiti troškove. Dakle, zasad nije ništa odobreno, mada će se Ministarstvo najvjerovatnije opredjeljivati da izađe ususret. Kako će se stvari dalje odvijati, to ćemo vidjeti – poručio je Okolić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO