Napitak kineskih travara koji čuva zdravlje

Kada zajedno pomiješate sok od svježih jabuka, cvekle i šargarepe, dobijate čudesni napitak. Kombinaciju su osmislili kineski travari za liječenje raka pluća i mnogobrojne druge bolesti pre mnogo vekova. U savremeno doba ovaj sok dobio je masovnu popularnost širom sveta zbog lake dostupnosti i izuzetne efikasnosti.

Priprema soka

U jednakim količinama iscijedite u sokovniku sok od svježih jabuka, cvekli i šargarepe. Sok pijte isključivo svjež i nemojte ga čuvati u frižideru. Alternativno, ako nemate sokovnik, možete u blenderu napraviti kašu od ova tri sastojka uz dodavanje vode po potrebi kako bi ga lakše konzumirali.

Dejstvo
Prema kineskim drevnim travarima ovakav napitak korišćen svakodnevno 3 mjeseca usporava ili zaustavlja razvoj kancerogenih ćelija.

Kombinacija sastojaka efikasna je za zdravlje bubrega i pankreasa. Napitak pozitivno djeluje na krvnu sliku, normalizaciju krvnog pritiska i prevenciju vaskularnih oboljenja. Napitak odlično djeluje na sistem za varenje i čuva ga od čira, prenosi Moje zdravlje.

Jedan od najznačajnijih efekata napitka je uticaj na mozak gdje pojačava memoriju i poboljšava funkciju mozga. Ovakva kombinacija sastojaka pročišćava krv i jetru i povećava broj crvenih krvnih zrnaca i liječi anemiju. Preporučuje se i ženama za vrijeme i nakon menstruacija i osobama koje su na dijetama jer dobijaju super hranjivu i energetski vrijednu hranu uz minimalan broj kalorija.

Napitak obiluje vitaminima A, B kompleksom, C, E i K, zatim sadrži znatne količine niacina, cinka, magnezijuma, pazijuma, gvožđa, kalcijuma, sode, mangana i beta karoten.

sandzakhaber / izvor: kolektiv.me

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO