Nastavljeno suđenje Šariću, Stojiljković stekao bogatstvo domaćinskom štednjom

Suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe nastavljeno je danas u Specijalnom sudu izvođenjem pisanih dokaza i pregledanjem fotografija oduzete imovine, a jedan od optuženih Boban Stojiljković tvrdio je da je imovinu stekao ulaganjem i štednjom.

Šarić, koji se juče prvi put posle četiri i po godine skrivanja i predaje prošle sedmice, pojavio pred sudom gde se sudi njegovoj grupi koja se tereti za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, danas nije ništa govorio niti je kometarisao predstavljene dokaze.

Međutim, Stojiljković koji se optužnicom tereti za krijumčarenje 990 kilograma kokaina, govorio je o svojoj impozantnoj imovini koja mu je zaplenjenjena tvrdeći da je stekao legalno, 20 godina radeći non stop, dobrim ulaganjem i “domaćinskom štednjom”.

Tako je kako je naveo, sagradio kuću i dve benzinske pumpe u Vranju, i kupio automobile “bentli”, “audi A8”, “audi A6” i džip “tojota lend kruzer”.

On je rekao da “bentli” koristi policija kao presretača, ali da mu ga je oštetila, dok je “audi”, kako je rekao, sada u Predsedništvu.

“Imam 40 godina i radio sam non-stop, donosio sam pare kući iz inostranstva i štedeo. Ako neko misli da je trebalo da sklapam šporete, onda je potpuno promašio”, rekao je Stojiljković.

Ovaj optuženi je rekao i da mu je drago da se prvooptuženi Šarić predao, jer konacno može da vidi čoveka koji je bio prijavljen u njegovom stanu u Bratislavi.

Kroz taj stan, kako je naveo, prošlo je sto ljudi, jer je uzimao novac da ih prijavljuje i odljavljuje na toj adresi.

On je, međutim, ustvrdio da se nikad nije video ni čuo sa Šarićem.

Šariću je inače oduzet jedan auto A6, ali i zato više kuća stanova, parcela, preduzeća, hotela, novca…

Šarić, koji se tereti kao organizator cele grupe juče je negirao krivicu za krijumčarenje kokaina tvrdeći da droga nije njegova i da je ceo proces “obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke”.

U drugom postupku, koji se nastavlja u ponedeljak, Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela…a on je juče najavio da će pozvati brojne svedoke koji će potvrditi da su mu ti procesi montirani.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO