Navijači pripremili flaše sa osama i pčelama da gađaju gejeve!

pcele

MUP Srbije ima informacije da će huligani praviti nemire u Beogradu u vreme zakazane Parade ponosa u subotu. Policija ima saznanja i da su grupe navijača pripremili flaše i tegle punjene pčelama i osama kojima bi gađali učesnike! Ovo piše u bezbednosnoj proceni koju je MUP uradio povodom održavanja Parade ponosa, otkriva “Blic”.

Policija ima podatke da su se grupe navijača, naročito maloletnici, već organizovali za nemire tokom Parade. Policija zna lokacije na kojima su zakazali okupljanje, kao i čime će biti “naoružani”, navodi Blic na svom portalu.

Međutim, ma koliko ovi podaci bili pikantni, treba se podsetiti da je policija u ranijih godina u bezbednosnim procenama Parade navodila i kako će otac jedne lezbejke poslati ćerku opasanu eksplozivom među homoseksalce. Bilo je tvrdnji i da su huligani mesecima pre Parade registrovali čak i svoje gej udruženje preko koga su pokušali da su provuku među učesnike Parade.

Najvažniji podatak u ovom izveštaju je da je MUP naveo da postoji “povećan rizik od ugrožavnja bezbednosti”, što je blaga formulacija koja se koristi i kod bezbednosnih procena fudbalskih utakmica. To zapravo znači da u MUP veruju bez većih problema po bezbednost policajaca mogu da obezbede održavanje Parade. Konačnu odluku, najkasnije 24 sata pre početka skupa, doneće ministar policije Ivica Dačić i Milorad Veljović na osnovu procene MUP, BIA, Vojne bezbednosti i Interpola. Ivica Dačić najavio je da će ukoliko Parada bude održana prekinuti posetu Grčkoj, potvrdio je da postoje pretnje o učesnicima Parade.

– Skupa će biti, osim ako ne preti opasnost da dođe ponovo do bezbednosnih problema, a država će se protiv toga boriti. Ali, niko ne sme i ne treba onima koji idu tamo da se biju da bi Prajd bio održan, a to je polcija, da nameće sistem vrednosti kojim svi treba da budu oduševljeni – rekao je Dačić i upitao zašto Parada organizuje u septembru i oktobru pred zaključenje izvestaja o napretku Srbije u EU – rekao je Dačić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO