Nirburgring prodat nemačkoj Capricorn grupi

Proizvođač automobilskih delova, Capricorn, postao je vlasnik čuvene nemačke trkačke staze za sumu od oko 100 miliona evra.

Na taj način, staza i prateći objekti ostaće i dalje u nemačkim rukama, a novi vlasnik će prema pisanju domaćih medija u kompleks uložiti dodatnih 25 miliona evra.

Capricorn je i pre ove transakcije imao poslovne veze sa Nirburgringom, s obzirom da je od 350 zaposlenih u kompaniji, njih 100 radilo u testno-proizvodnom centru tog proizvođača koji se nalazi u objektu u okviru staze.

Kada je reč o budućnosti i nameni Nirburgringa, prema prvim najavama novog vlasnika, fanovi nemaju razloga za strah. Capricorn je saopštio da će nastaviti da organizuje trke i druga događanja kojima je Nirburgring i do sada bio domaćin.

Kao moguću kupci Nirburgringa, koji je poslednjih godina dospeo u finansijske probleme, u javnosti su se spominjali između ostalih i američka kompanija HIG Capital, nemački ADAC i Berni Eklstoun, a ljubitelji automobila održali su krajem 2013. protest za spas staze.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO