Nova smicalica? Zukorlić se ne kandiduje za predsjednika Mešihata a ostaje Muftija!

Novi Pazar – Glavni muftija IZUS Muamer Zukorlić izjavio je danas na konferenciji za novinare u sjedištu Mešihata da se neće kandidovati na predstojećim izborima za predsjednika Mešihata. “Obavještavam javnost da neću biti kandidat na predstojećem izboru za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kazao je Zukorlić.

ROKADA GRAPHIC
Zukorlić je kazao da želi da se značajnije posveti bošnjačkom nacionalnom pokretu, a posebno Svjetskom bošnjačkom kongresu i Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti.
“Uvjeren sam da je Islamska zajednica postigla takvu zrelost da njena stabilnost i budućnost ne ovise o tome ko je na čelu Mešihata”.
Islamska zajednica u Srbiji ima nekoliko kvalitetnih ljudi koji je uspješno mogu predvoditi. Onaj ko bude izabran za predsjednika Mešihata imaće moju punu podršku na putu očuvanja slobode, autonomnosti i jedinstva Islamske zajednice rekao je Zukorlić.

Mevlud ef. Dudić je i pre obavljao razne funkcije pri Mešihatu IZUS a postao je poznat i po tome što je ostavio časnu Ahmediju i prešao na čelo Internacionalnog univerziteta.

PROTIVKANDIDATI
PROTIVKANDIDATI

Sandžakhaber saznaje iz krugova bliskih Muameru Zukorliću da je odlučio da na tu funkciju delegira svog pijuna Mevluda Dudića odnosno Rešada Plojovića kao njegovog protivkandidata. Dudić koji je do sada bio na čelu Internacionalnog univerziteta delegira na to mjesto predsjednika Mešihata i tako direktnom kontrolom nad njim i dalje u svojim rukama drži sve pozicije u Islamskoj zajednici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO