Novi projekat “Učionica na otvorenom”

Duga

 

Sa ciljem da podspeši razvoj ekološke svijesti i rad Biološko-ekološkog društva Centar za decu i omladinu Duga realizuje projekat Učimo od prirode, koji finansira Evropska unija i Vlada Švajcarske, preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama PROGRES, a jedan deo projekta finansira gradska uprava.
Projekat podrazumijeva izgradnju učionice na otvorenom, koja će biti lokalizovan na Goliji što bi znatno unapredilo rad biološko-ekološkog društva koje djeluje unutar Centra, ali bi se tim ompgućilo da se u ekološke aktivnosti uključi i šira društvena zajednica.

Vlada Švajcarske je za ove namene izdvojila 1000 000 dinara, a finansijski sa 10 % učetvovao je i grad Novi Pazar. Danas je potpisan ugovor od donaciji i implementaciji projekta. Marko Vujičić iz Programa Progres kaže da je ovo jedan od 10 projekata grada Novog Pazara koje je podržao Fond za učešće građana.

Seadetin Mujezeinović ističe da  je Gradska upravo do sada  realizovala sličan projekat i da će učionica na Goliji kao i učionica u Borićima postati prava atrakcija, izletište i mjesto koje koriste mnoge institucije i građani.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO