Novinarka Raša tudeja u programu dala otkaz: Dosta mi je zataškavanja i propagande

Liz Val, koja je ranije podržala koleginicu Abi Martin u osudi ruske vojne intervencije u Ukrajini, javno je dala otkaz. Pri kraju emisije govorila je o etičkim i moralnim izazovima s kojima se nosila radeći za Raša Tudej.

Spomenula je da je njena porodica u Ameriku stigla bežeći pred sovjetskim snagama 1956. godine tokom mađarske revolucije. Uz to, rekla je da je kćer američkog veterana i partnerka doktora u američkoj vojnoj bazi.

– To je lični razlog zašto više ne mogu da radim na ovoj mreži koju finansira ruska vlada i koja zataškava Putinove akcije – rekla je hrabro voditeljka.

– Ponosna sam što sam Amerikanka koja veruje u širenje istine. To je razlog zašto nakon ovih vesti podnosim ostavku – zaključila je voditeljka.

Val je kasnije u razgovoru s Andersonom Kuperom na CNN-u rekla kako RT ne postoji zbog istine već zbog promocije Putinove agende i blaćenja Amerike.

Podsetimo, ruska televizijska mreža Raša tudej kritikovala je zapadne medije, ocenvši da je “zapadno medijsko ludilo” u toku. Naime, ugao gledanja na događaje u Krimu se znatno razlikuje u Rusiji i na Zapadu.

Jedan izveštaj “Raša tudeja” izrazio je podršku izjavi Vladimira Putina da su ruske trupe na Krimu zapravo “lokalne odbrambene grupe”. Slike koje su pri tome prikazali znatno se razlikuju od ljudi u ruskim uniformama u vojnoj bazi Belbek, koji su prikazani u izveštajima zapadnih medija.

sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO