Novopazarac kamiondžija sa milimetarskom preciznošću – video

Novi Pazar – Kad Nero Muratović, kamiondžija iz Novog Pazara, namesti svoje navigacione sprave, nema te rude koja će odoleti puferu njegovog dvospratnog „mercedesa“

Nero kamiondžija Foto: Gane Đorđević

Nero: Precizni kamiondžija Foto: Gane Đorđević
Iskusni šofer, koji već godinama vozi samo velike drumske krstarice, uvežbao je da, vozeći u rikverc, milimetarskom preciznošću svaki put bez zaustavljanja navede uski kamionski pufer na metalnu rudu od dvadesetak centimetara. Ovaj neobični kamionski „seks” još je upečatljiviji ako se uzme u obzir veličina Muratovićeva „mečke“, koja je dugačka više od sedam metara.
O kakvoj je veštini reč, postaje jasno tek kada se zna da ovaj iskusni kamiondžija prilikom „gađanja“ koristi samo osećaj i retrovizore nakačene na karoseriju svog kamiona.

– Drugi pos’o nemam, a od kamiona se ne razdvajam. Dnevno pređem u proseku 400 kilometara. Odavno nemam suvozača, pa sam bio primoran da naučim ovaj trik. Dobri vozači na isti način bez problema zakače prikolicu, a oni lošiji traže pomoć – skromno objašnjava Nero.
Muratovićev „tandem“, kako se u žargonu nazivaju kamioni kojima je vučni deo duži od prikolice koju vuku za sobom, na prvi pogled izgelada nezgrapno, sve dok za njegov volan ne sedne prekaljeni Pazarac.
– Već četiri meseca vozim ovu grdosiju, pa sam se na nju već navikao. Priznajem da prilikom „gađanja” koristim neke male šoferske cake, ali važno je da nikada ne omanem. Kod mene uvek prava stvar uđe baš na pravo mesto – zagonetno se smešeći kaže Muratović.

izvor ALo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO