NZS – Obučeno deset lica sa invaliditetom

Novi Pazar – U okviru programa profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, novopazarska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je informatičku i osnovnu obuku engleskog jezika.

Deset lica sa invaliditetom sa evidencije nezaposlenih, koji su uspešno završili obuku, dobilo je serifikate. Pet lica kojima su uručeni sertifikati završilo je informatičku, a pet njih obuku engleskog jezika.

Direktor novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Nihad Biševac, čestitao je polaznicima i uručio im sertifikate, najavljujući tom prilikom i druge mere aktivne politike zapošljavanja za lica sa invaliditetom.

”Kroz različite mere aktivne politike zapošljavanja – istakao je Biševac – od ukupno 146 nezaposlenih lica sa invaliditetom, tokom prošle godine zaposlilo se 43 osobe.” rekao je Biševac.

Dalibor Đaković jedan je od polaznika koji se nada da će, uz evropski priznat sertifikat o završenoj informatičkoj obuci po ECDL standardu, lakše doći do posla.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO