Obezbeđeno pravo Bošnjaka na obrazovanje

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin izjavio je da je Vlada Srbije, usvajanjem Izveštaja sa predlogom mera za ostvarivanje prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjem jeziku, otklonila sve nedoumice u pogledu prava Bošnjaka na obrazovno-vaspitni rad na njihovom maternjem jeziku na čitavom području Srbije.

sednica vlade
sednica vlade

“Usvajanjem Izveštaja sa predlogom mera za ostvarivanje prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjem jeziku, Vlada Srbije poslala je jasnu poruku svim svojim građanima, a posebno Bošnjacima, da će obezbediti njihovo socijalno uključivanje posebno u oblasti obrazovanja, u skladu sa Ustavom, Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, drugim zakonima u oblasti obrazovanja, kao i međunarodno prihvaćim standardima”, rekao je Ugljanin.

 

Ovakve odluke Vlade Srbije, poručio je Ugljanin, vraćaju poverenje Bošnjaka u državu i njene institucije i ispunjavaju evropske standarde u ostvarivanju prava manjina, navedeno je u izjavi Ugljanina objavljenoj na portalu Stranke demokratske akcije Sandžaka, čiji je on predsednik.

Napominje se i da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na Ugljaninovu inicijativu predložilo vladi usvajanje ovog izveštaja. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO