Obućari pomogli poplavljenima

Obućari iz Novog Pazara donirali su 1100 pari cipela u vrednosti od 3 miliona dinara za ugrožene građane u Srbiji.Njih je obišao gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, koji je tom prilikom rekao da je ponosan na privrednike Novog Pazara i sve sugrađane, koji nesebično pomažu.

 

Da Novopazarci imaju humano srce dokazuje veliki broj donacija koje su stigle u ugrožena područja Srbije. Osim brojnih privrednika, svoju nesebičnu pomoć dali su i obućari iz ovog grada, koji kažu da će uvek pomoći kada je potrebno. Više od 1000 pari cipela izdvojili su za građane širom Srbije, koji su pretrpeli posledice poplava.

„Ovoj akciji odazvalo se oko desetak obućara, koji su imali na lageru robu. Mislim da će pomoći u obući biti još. Uz pomoć gradonačelnika Novog Pazara ćemo poslati pomoć tamo gde je najpotrebnije“, rekao je vlasnik preduzeća „Ceco line“ Senad Avdović.

Teška situacija u Jagodini je usled poplava teško oštećeno 1538 domaćinstava u kojima živi 700 maloletne dece, stavila je ovaj grad na listu prioriteta Novog Pazara. Nakon razgovora gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića sa Draganom Markovićem Palmom u Jagodinu do kraja dana stiže 300 pari cipela od udruženja obućara , te velika količina džins i druge muške, ženske i dečje odeće koju donira udruženje tekstilaca Astex. Od 2 400 pari čarapa koje donira privatno preduzeće Cambio, 1000 pari biće deo konvoja pomoći za Jagodinu.

Proizvođač veša iz Novog Pazar „Mizan“ donirao je 1800 komada robe u vrednosti od 428 000 dinara. Od toga je 300 pari veša za decu i odrasle prosleđeno Centru za kolektivni smeštaj na Karaburmi.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović zahvalio je privrednicima, koji su se odazvali pozivu da pomognu.

“Ponosan sam na privrednike i građane Novog Pazara, koji nesebično pomažu. Skupštinsku salu smo pretvorili u centralni magacin, gde su službenici I beleže svaku donaciju. Humanitarni žiro račun je otvoren , a mi ćemo u koordinaciji sa predsednicima opština I štabovima u tim gradovima voditi računa kome šta šaljemo od pomoći”, kazao je Mahmutović

Udružena pomoć Novog Pazara I Sjenice upućena i u ugroženu i klizištima odsečenu Bajinu Baštu , koja sadrži šleper  cementa od kompanije Dacić prom, šleper cevi FI 1000 I šleper sena, kao i mehanizacija neophodna za rad na terenu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO