Obuka vozača dvotočkaša

Dvotočkaši su jedna od najosetljivijih kategorija učesnika u saobraćaju i sa prvim sunčanim danima postaju opasnost na putevima, kako za sebe tako i za druge. Obuci vozača dvotočkaša poklanja se malo pažnje, a škole za njihovu obuku su retke.

Na ulicama Novog Pazara sa prvim sunčanim danima veliki je broj dvotočkaša, od bicikala do motora veće kubikaže. Od početka godine dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je učešće uzela upravo ova kategorija vozila. Uzroci su velika brzina, ali i neobučenost vozača motocikala. U Novom Pazaru donedavno je obuku motociklista imala samo jedna auto-škola. Sada postoje dve.

„ Kandidata ima i uglavnom dolaze sa već naučenom vožnjom. Instruktori im pomažu da se snađu u saobraćaju i nauče da primene propise. Retki su početnici koji prve korake na motociklu naprave sa instruktorom“, kaže Džemail Župić iz Auto-škole „Starter“.

Da li će na ulicama biti onih bez položenog vozačkog ispita, a samim tim i sa nepoznavanjem saobraćajnih propisa, zavisi i od cene polaganja. Raspon cena je od 24.000 za A, do 45.000 dinara za A2 kategoriju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO