Odbojkaši Novog Pazara pišu istoriju!

OK-Novi-PazarNovi Pazar je na nogama! Broje se, bukvalno sati do početka utakmice između domaćih odbojkaša i jedinstva iz Stare Pazove. I jedni i drugi, kreću od nule.

Poravnati na vrhu prvoligaškog karavana, sulaze uduel sa samo jednim ciljem- pobediti i „ overiti vizu“ za „odbojkaški krem“. O ovom spektaklu govori se na obalama Jošanice na svakom koraku. Pretesna će u subotu veče (19 časova), biti Dvorana Pendik, to je više nego sigurno. Dakle, ova subotnja  odbojkaška utakmica, je i  istorijska za Novi Pazar.  Sadašnja generacija ima veliku, do sada najveću priliku da kruniše mukotrpnu sezonu. I ovu i prošlu. A krenulo je zaista poput najlepših snova. Posle višegodišnjeg „tavorenja“ u II ligi, nadmoćno je Novi Pazar izborio povratak u viši rang. Grupa klupskih entuzijasta nije štedela truda, verovala je da se može još više, još dalje. Dokazali su to i rezultati u Kupu. Već tada je bilo izvesno da plavi imaju tim za velika dela. Na „obe plećke“, položen je superligaš, Mladi radnik iz Požarevca. Bila je to senzacija samo za neupućene. Pojačanja Bulatović i Samardžić su u potpunosti opravdali očekivanja. Hamza Zatrić je bio vođa tima, na terenu i van njega, preuzimao odgovornost u ključnim momentima. Uprkos strepnjama, odlazak Mladena Majdaka u Francusku, nije se toliko osetio. Njegovu ulogu u timu, preuzeo je Dojčilović. Srednji bloker Marko Božović igra u standardno dobroj formi. To se isto odnosi i na Dina Zoranića, Elvira Zukovića, koji je možda i najprijatnije iznenađenje i otkrovenje sezone. Na pozicijama „libera“, smenjivali su se Ertan Hamidović i Almir Rugovac. Iskusni Rugovac je svoje kvalitete podređivao kolektivu. Igrao primača servisa, a kada je Hamidović bio povređen, odmenjivao ga na „liberu“. Nije bilo većih problema. Sve je funkcionisalo i funkcioniše, poput male, skladne familije, u kojoj se tačno zna šta ko radi. Bilo je i povreda, ali su one skrivane od očiju javnosti i rivala. Konkretno, Hamza Zatrić, često puta je „stisnuo zube“, nije ostavljao drugove na cedilu. Njegova, ali i privrženost ostalih momaka klubu i gradu je nemerljiva. I zato su stigli tu gde i jesu. Prebrodivši mnoge „Scile i Haribde“, pa i onaj gorki poraz u Staroj Pazovi. Smogli su snage da opet „stanu na noge“, vredno treniraju, uz podršku trenera Milića, angažovanje predsednika Dupljaka, sportskog direktora Muratovića, zadobili su poverenje svih, naravno i Gradskih vlasti. Navijači su počeli da se vraćaju, kao nekad, sve poprima „obrise“ one prave sportske i odbojkaške priče. Završnica Kupa je najbolji primer i pokazatelj svega što se događa u odbojkaškom Novom Pazaru. E sada, vreme je za „pomeranje granica“. Za plasman u društvo velikana. Iako su svi svesni ogromnog značaja utakmice sa Pazovčanima, kapiten Eldan Novalić i njegovi drugovi, potpuno mirno prilaze ovom sudbonosnom duelu.

-Znamo da će to biti veliki, najveći dan u karijerama svih nas, ali nećemo podleći atmosferi. Šta više, pune tribine našeg „Pendika“ dodatno inspirišu. Ko da se obruka pred 1500 naših predivnih navijača, šta mislite da ćemo se tek tako kockati ugledom i nas i kluba i grada? Ne pretimo, ali sve je u „našim rukama“. Svesni smo svojih i kvaliteta pritivnika. Naši aduti su jači, „ginućemo“ svi do jednog, bukvalno za svaku loptu, onako kako su naše pristalice od nas i navikle. Kako ćemo proslaviti ovaj istorijski uspeh? Verujte da o tome ne razmišljamo. „Scenario“ se kreira na licu mesta, najbitnije je da pobedimo i iskoristimo ovu istorijsku priliku“, kaže kapiten Novalić. Kao da je u pitanju obična, sasvim obična utakmica, a ne „meč-lopta“ za elitu. Skromni van parketa, na njemu- pravi lavovi. To im je glavna odlika. Sa druge strane, uprava kluba čini sve da derbi organizuje na vrhunskom nivou.

-Nećemo ništa prepustiti slučaju. Preduzeli smo sve neophodne mere da akteri imaju egal uslove. Goste ćemo dočekati kako i priliči nama Novopazarcima, ali sam ubeđen da ćemo na kraju mi slaviti, telegrafski poručuje predsednik Ismail Dupljak.

Sportski direktor,Esmir Muratović, takođe s nestrpljenjem čeka prvi sudijski zvižduk.

-Još jednom ćemo biti na ispitu. Na nama iz Uprave je da sve bude „pod konac“ i da derbi, kako i priliči bude neviđeni spektakl. Naravno, uveren sam da će igrači opravdati očekivanja i ostvariti san svih, plasman u elitu.

Dakle, da zaključimo. Kao nikada do sada, ovim momcima, koji s ponosom nose grb Novog Pazara potrebna je podrška. A u njihov kvalitet nikada, niko nije ni sumnjao. Priliku da uđu u anale novopazarskog sporta imaju: Aldin Zoranić, Faris Ajrović, Kemal Šećeragić, kapiten-Eldan Novalić, Almir Rugovac, Benjamin Daca, Radoslav Dojčilović, Elvir Zuković,Marko Božović, Hamza Zatrić, Uroš Bulatović i Marko Samardžić.
Kakva će to biti odbojkaška „groznica subotnje večeri“…

Elvir Nailović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO