Održana konferencija „Pravo na život“

bolnica

Novi Pazar – Završnoj konferenciji projekta ‘’Pravo na život’’ održanoj u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, prisustvovali su lekari iz Novog Pazara I partnerske Opšte bolnice Bijelo Polje, predstavnici gradskih vlasti, rukovodstvo Bolnice u Novom Pazaru , Vladine kancelarije za evropske integracije,Ministarstva zdravlja, Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa prekogranične saradnje Srbija- Crna Gora, te Regionalne razvojne agencije Sandžaka -SEDA.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović izrazio je zadovoljstvo što je ovakav projekat prekogranične saradnje na najbolji način prezentovao Opštu bolnicu i Grad Novi Pazar. Na ovaj način su, istakao je Mahmutović, otvorena vrata evropskih fondova u narednom period.

Prema rečima dirketora Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsada Đerleka efekti projekta su od velikog I nemerljivog značaja, od edukativnog značaja, preko nabavljanja opreme za odeljenje neonatologije što će rezultirati manjom smrtnosti novorođenčadi, te podizanjem nivoa zdravstvene zaštite.

Direktor Opšte bolnice Bijelo Polje Tomislav Jeremić čestitao je na uspšenoj realizaciji projekta ‘’Pravo na život’’.

Predstavnica Kancelarije za Evropske integracije Vlade Republike Srbije Sanda Šimić rekla je das u ovi projekti među najboljima, te da su podigli kvalitet života u sredinama u kojima se realizuju, te je njihov efekat veliki.

Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA jedan je od partnera na projektima čija je vrednost oko 600.000 evra. Prema rečima direktora SEDE Samira Kačapora ovo je samo početak saradnje.

Gosti su nakon prezentacije obišli odeljenje neonatologije na koje su posredstvom ovog projekta stigli novi aparati.

Lekari, koordinatori i učesnici projekta istakli su da je reč o veoma značajnom projketu kojim je podignut nivo zdravstvene usluge.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO