Opština Stari grad isterala Đokoviće sa terena na Dorćolu!

Stari grad raskinuo ugovor sa “Femili sportom” o zakupu teniskih terena na Dorćolu. Firma u vlasništvu porodice našeg asa od maja nije platio zakupninu i nisu organizovali ATP turnir.

Novak-i-Srdjan-Djokovic-4

Opština Stari grad otkazala je gostoprimstvo Đokovićima na teniskim terenima SRC “Milan Gale Muškatirović” na Dorćolu!

Zbog neredovnog plaćanja kirije raskinut je ugovor o zakupu sa “Femili sportom”, firmom porodice srpskog tenisera. Iseljeni će biti Teniska akademija “Novak”, kao i istoimeni restoran.

U Starom gradu objašnjavaju da “Femili sport” ove godine nije organizovao ATP turnir. Samo to je, kako navode, prema ugovoru dovoljno da opština raskine sporazum o izdavanju dela sportskog centra. Dodatno, do 10. oktobra, kada im je upućena opomena, firma Đokovića nije redovno plaćala ni zakupninu. Poslednja kirija koju su izmirili je majska. Ugovor tu predviđa da ukoliko zakupci kasne sa plaćanjem više od dve mesečne rate, opština može da raskine sporazum.

Ugovorena godišnja kirija za iznajmljivanje teniskih terena i dela zgrade je 275.000 evra. Međutim, predviđeno je da “Femili sport” godišnje plaća 75.000 evra, dok se ne utvrdi koliko su uložili u uređenje objekata koje koriste.

U Starom gradu tvrde da Đokovići nisu platili ni troškove ugradnje vodomera, niti račune za potrošenu vodu na teniskim terenima, koji su se nagomilali do iznosa od 167.556 dinara.

U opštini navode da su bili primorani da raskinu ugovor, jer ni upućivanje opomene “Femili sportu” nije imalo nikakvog efekta. Pare za kiriju i vodu nisu legle na račune sportskog centra na Dorćolu i “Vodovoda”. Đokovići su inače iznajmili osam teniskih terena i jedan objekat od 1.216 kvadrata.

Teniski tereni i propratne zgrade su javna svojina grada Beograda, a korisnik je opština Stari grad. U narednom periodu neće ostati zatvoreni već će se izdavati građanima za treniranje ili rekreativno igranje tenisa.

Na objektima koji su bili predmet zakupa izvedeni su određeni građevinski radovi bez saglasnosti vlasnika i samim tim bez građevinske dozvole!

To je sada u postupku prekršajnog sankcionisanja, a odgovoran je zakupac. Međutim, opština je za te bespravne radove podnela zahtev za legalizaciju.

Izvor: Pressonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO