Ovaj telefon će se samouništiti za 3, 2, 1…

Kompanija Boing najavila je proizvodnju pametnog telefona pod oznakom “Black”, koji kao da je izašao iz špijunskih filmova. Uređaj neće biti dostupan običnim smrtnicima, već će biti namenjen ljudima na političkim, obaveštajnim i vojnim funkcijama.

Boing zasad namerava da prodaje “Black” samo vladinim agencijama u SAD i kompanijama iz sfere bezbednosti koje imaju ugovore sa državom, a javnosti će biti poznat samo minimum tehničkih karakteristika, dok će korisnici ili oni koji budu videli telefon na sajmovima biti obavezani ugovorima da ne odaju detaljne specifikacije.

“Black” neće imati nijedan deo koji može biti odvojen ili zamenjen, a svaki pokušaj otvaranja kućišta ili bilo kakve mehaničke manipulacije bi “uništio” uređaj.

Uništenje ne bi bilo fizičko, ali bi prilikom detekcije neovlašćenog pokušaja otvaranja telefona automatski bili obrisani svi podaci i sav softver sa telefona, a navodi se i ne bi postojao način da se uređaj ponovo upotrebi.

“Black se proizvodi kao hermetički zatvoren telefon, a svi šrafovi imaju specijalnu oblogu. To omogućava da se lako ustanovi bilo kakav pokušaj manipulacije”, saopštava Boing.

Iako je ostatak patentne prijave poverljiv, objavljeno je da će “Black” imati dve SIM kartice, da su dimenzije 5,7×2,7 inča (malo veće od iPhonea), da će ga pokretati ozbiljno modifikovani Android, da će svi pozivi i poruke biti automatski kriptovane, a zbog svoje namene moguć je najširi spektar bežične komunikacije (WCDMA, LTE, GSM, WI-Fi, Bluetooth…).

Kompanija, najpoznatija po avio-industriji, garantuje najvišu hardversku i softversku bezbednost, a već je probranim klijentima počela da nudi “Black”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO